Edwin Plug
Edwin Plug Archief

Slecht nieuws

24 november 2021 om 12:26 Column

Column Edwin Plug

In een vorige column kondigde ik vol trots aan dat Stichting Vierstee 2.0 met alle partners en verenigingen was begonnen aan de organisatie van Moving Maartensdijk 2022. Ik heb op dat bericht zoveel fijne reacties gehad. Uit al die berichtjes maakte ik op dat Moving Maartensdijk 2021, welke door Corona niet door kon gaan, echt gemist was. Dit niet alleen door de vele bezoekers van het tweedaagse evenement, maar ook door de deelnemende verenigingen en overige partners. Naar ik merkte werd er echt uitgekeken naar 6 en 7 januari 2022. Ook wij als organisatie hadden er zin in!


Om een mooi programma neer te kunnen zetten waren er subsidies binnen gehaald, offertes voor bijzondere activiteiten aangevraagd, verenigingen en overige deelnemende partijen hadden leuke ideeën om te gaan doen en toen… “ineens” liepen de Corona besmettingen weer hard op. De eerste persconferentie met (herinvoering van) maatregelen volgde. Het aantal besmettingen neemt niet af en het lijkt in de lijn der verwachtingen te liggen dat er binnenkort weer strengere maatregelen volgen.

Wat dan te doen? Moet je als stichting financiële verplichtingen aangaan met de kans dat uiteindelijk het evenement niet door mag gaan en je wel de kosten moet betalen? Kan je het verantwoorden dat er honderden kinderen en volwassenen in de Vierstee bij elkaar komen met de kans dat daaruit Corona besmettingen voort komen? Aan de andere kant, kan je überhaupt een evenement waar al een zo’n mooi en leuk programma voor “in de stijgers staat” nog wel afblazen?

Afgelopen donderdagavond bogen we ons als bestuur over deze vragen. Ik kan u zeggen, het was een lange vergadering... Lang hebben we het gehad over risico’s, financiële gevolgen, alternatieven en “wat als”. Uiteindelijk kwamen we tot een unaniem besluit; Helaas komt er ook in 2022 geen Moving Maartensdijk. Het voelt, kijkende hoe het virus zich ontwikkeld, niet goed om het evenement door te laten gaan.

Slecht nieuws. We hadden echt iets van “he lekker… we mogen weer. Met elkaar de schouders er onder en gaan! We gaan Maartensdijk en omgeving weer een super leuk evenement geven!” en dan toch weer niet.

Het is balen, onze excuses aan iedereen die er naar uitkeek! Het “balen” gevoel dat ook wij hadden en hebben maakte we ook op uit de reacties van de deelnemers toen we ze informeerde. Gelukkig merkte we ook begrip en ik hoop ook op begrip vanuit de samenleving. Laten we duimen dat begin 2023 ons beter nieuws brengt!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie