Afbeelding
Archief

Kerststal Dierenweide

22 december 2021 om 15:48 Column

Column
Edwin Plug

Afgelopen zaterdag toen ik op de dierenweide aan het werk was kreeg ik een soort van gelukzalig kerststal gevoel over mij heen. Helaas moeten de kippen wegens de vogelgriep binnen zitten, maar het is heerlijk om de varkens weer vrolijk te zien wroeten in het nieuwe zand (dank aan loonbedrijf van Ginkel) welke de modderbende die het was vervangt. De weide heeft dan wel geen os en ezel, maar de dieren om me heen gaven me echt een heel fijn en gelukkig gevoel.

Elke keer dat ik op de weide bezig ben zie en merk ik ook dat heel veel dorpsgenoten hiervan genieten. Hoeveel kinderen en hun ouders/grootouders komen er niet dagelijks even bij de dieren kijken? Ik heb een groot respect voor alle vrijwilligers die dat door zo goed voor de dieren te zorgen mogelijk maken! 

Al eerder schreef ik hier dat het bestuur van Stichting Dierenweide Maartensdijk wel ‘meer’ met de weide zouden willen doen. Daar is ook belangstelling voor. Zo zou de AERES Scholengemeenschap graag hun leerlingen stage-uren op de weide laten draaien, wij zouden heel graag kinderen vaker de mogelijkheid geven om op vaste tijden in contact te komen met de dieren. Ook zijn we bezig met een uitbreiding richting het grasveld aangrenzend aan de weide. 

Kortom; er leven mooie plannen! Plannen waarmee we denk ik als heel Maartensdijk echt veel plezier aan kunnen beleven.

Waar we echter als vrijwilligers tegenaan lopen is dat veel van de zaken die we graag willen realiseren overdag zijn. En… al onze vrijwilligers werken overdag. In de avonduren en op zaterdagen zorgen zij voor de dieren en het onderhoud. Om daarin wat meer ‘armslag’ te krijgen zijn we dan ook op zoek naar mensen die overdag een aantal uren vrijwilligerswerk zouden willen doen. Dit zou het begeleiden van klassen van de lagere scholen en AERES kunnen zijn die de weide bezoeken, maar het kan ook het uitvoeren van onderhoudsklusjes of het af en toe eten geven van de dieren zijn. Er is genoeg mooi, leuk en dankbaar werk te doen! Lijkt u dat leuk om te doen? Neem dan contact met mij op via plugedwin@gmail.com. 

En… al werkende kreeg ik het idee dat het bijzonder zou zijn als we volgend jaar op de weide een levende kerststal kunnen realiseren! Dat zou mij echt fantastisch lijken! Wie helpt mij/ons mee om dat plan kerst 2022 te realiseren?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie