What Els
What Els (Foto: Els van Stratum)

Column What Else? Uitgroei als nieuwe trend!

  Column

Een vriendin: “Mijn buurvrouw kwam met de vraag of ik haar grijze uitgroei wilde wegwerken. Ze had zelf al voor een pakje verf gezorgd”. Heel simpel dit, niet doen. Die anderhalve meter is er niet voor niks. Lekker laten uitgroeien. Ik zit met hetzelfde strookje grijs op mijn hoofd. Een landingsbaan die met de dag breder wordt. We krijgen letterlijk grijze haren van dat Corona gedoe. Hoe leuk zou het zijn als we hiermee een nieuwe trend zetten? Als de overgang straks te heftig wordt kun je er altijd nog bij de kapper high- en/of lowlights in laten zetten.

Beste Els, wij kampen met flinke stress in ons gezin met 2 pubers. Ik heb al bedacht om iedereen de ruimte voor zichzelf te geven door om de beurt op zolder of in de schuur te zitten. Eigenlijk onzin, want ze hebben allebei een eigen slaapkamer. O ja en de hond wordt nu ook erg vaak uitgelaten op een dag. E.

Beste E., Wellicht een idee om van de zolder een chillruimte te maken met een tv en bankstel waar ze kunnen hangen? In de schuur kun je op de vloer een ganzenbordspel schilderen of een ander parcours uitzetten waar ze lekker kunnen bewegen. Lastig met pubers deze periode, ze kunnen geen kant op. Geef ze een verantwoordelijkheid door ze om de beurt te laten koken. Neem de afwas voor lief. En wat je hond betreft, maak je daarover geen zorgen. Die heeft de tijd van zijn leven nu!

Hoi Els, Ik ben 26 jaar getrouwd. Mijn vrouw is ernstig ziek en ik verzorg haar. Intiem zijn we al heel lang niet meer. Sinds een paar maanden heb ik een vriendin die ik regelmatig zie. Ik werk door de situatie nu thuis en heb niet meer de mogelijkheid om naar haar toe te gaan. Heb jij ideeën? Paul.

Hoi Paul, Jazeker heb ik ideeën. Ik begrijp uit je verhaal dat je vrouw hier niets van weet? Het is wellicht een optie het er met je vrouw eerlijk over te hebben. Je kunt het verlangen om je vriendin weer te zien opbouwen, daar is niets mis mee. Sterker nog, dat maakt het weerzien alleen maar leuker.

bcwhatels@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden