What Els
What Els (Foto: Els van Stratum)

What Els: Kleding krimpt door virus

  Column

In gesprek met een vriendin kwam de huidige zorg ter sprake. Alles draait voor een groot deel om Corona patiënten. Zij had tot voor de Corona crisis uitbrak wekelijks fysiotherapie voor een chronische aandoening en ging daarnaast ook onder begeleiding sporten. Sinds zes weken liggen de behandelingen voor haar stil, is er geen begeleid sporten meer en worden de geplande onderzoeken in het ziekenhuis uitgesteld. De klachten die ze al had verergeren nu met de dag. De artsen zeggen haar dat ze geduld moet hebben en dat ze zelf ook met de handen in het haar zitten. 

Het is natuurlijk logisch dat iedereen wordt ingezet voor de zorg van Corona patiënten. Maar volgens mij moet je in deze periode niet één of andere ziekte krijgen. Ik ben zelf wel blij dat ik bijvoorbeeld vrij van kiespijn ben gebleven en dat de tandartsen nu de rode loper weer uit hebben gelegd voor het geval dat. Behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden gaan overigens gewoon door, maar verder wordt alles (als dat kan) uitgesteld. De meeste zorginstellingen gaan langzaam de draad met reguliere afspraken weer oppakken. Goed dus om er zelf vaart achter te gaan zetten!

En hoe heerlijk is het om van Sandra een mail te krijgen dat ze totaal geen problemen heeft! Dat ze deze periode als heel relaxed ervaart en er probeert iets moois van te maken! Alle tijd om boeken te lezen en puzzels te maken. Haar grijze uitgroei wordt steeds groter en ze komt kilo's aan omdat ze het sporten (thuis) heeft laten versloffen en zichzelf verwend met allerlei lekkers. Geen probleem voor haar. Een dikke duim voor jou Sandra. Jij weet hoe het moet! Laat die uitgroei maar lekker doorkomen. Een kort pittig kapsel kan altijd nog. Ik kan alleen maar zeggen dat ik me gesterkt voel door jou Sandra. 

Dat Corona virus heeft geen vat op mij, maar wel op mijn kleding, het krimpt behoorlijk. Ik mag komende week weer aan het werk, meer beweging dus hopelijk ook wat prettiger cijfers als ik naar beneden kijk op mijn weegschaal.

bcwhatels@gmail.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden