Roxane van Iperen
Roxane van Iperen (Foto: Klaas Hendrik Slump )
Ingezonden

Roaxane van Iperen in de Woudkapel

  Evenement

Schrijfster Boekenweekessay Roxane van Iperen op woensdagavond 2 juni in Bilthoven

Op 2 juni ontvangen Bibliotheek Idea en de Bilthovense Boekhandel Roxane van Iperen, schrijfster van het Boekenweekessay De genocidefax in de Woudkapel.

De Boekenweek is uitgesteld en vindt plaats van zaterdag 29 mei t/m 6 juni. De Boekenweek heeft als thema Tweestrijd. Hanna Bervoets schreef Boekenweekgeschenk Wat wij zagen. Bij besteding van €15 aan Nederlandstalige boeken krijgen lezers het Boekenweekgeschenk cadeau van de boekhandel. Het essay is te koop voor € 3,75.

Roxane van Iperen: ‘Ik vind het een geweldige eer dat de CPNB mij heeft gevraagd het Boekenweekessay te schrijven. Het thema Tweestrijd geeft daar alle ruimte voor: het gaat wat mij betreft niet alleen over het onderzoeken van (innerlijke) conflicten, maar ook over stellingname in politieke en sociale kwesties, en de keuzes die mensen maken – ten goede en ten kwade.’

Roxane van Iperen wordt op 2 juni geïnterviewd door Bea Rigter van Bibliotheek Idea. Het interview is te zien via livestream via dewoudkapel.nl. Vooraf én tijdens het interview kunnen lezers vragen insturen via een mail naar brigter@ideacultuur.nl.

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde ‘t Hooge Nest. Daarvan werden tot op heden meer dan 175.000 exemplaren verkocht. Negen landen verwierven de vertaalrechten, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, waar het boek ook de bestsellerlijsten haalde. De filmrechten zijn verkocht aan Man Up, het productiebedrijf van Carice van Houten en Halina Reijn. Van Iperen heeft een vaste column over macht in Vrij Nederland en schrijft voor diverse media.

Meer lezen, kijk op ideacultuur.nl/boekenweek

Zie bijgevoegd foto Roxane van Iperen. Fotografie: Klaas Hendrik Slump

Plaats: livestreaming vanuit de Woudkapel Bilthoven

Datum: woensdag 2 juni

Tijd: 20.00 – 22.00 uur

Prijs: gratis

Link: Livestreaming via woudkapel.nl, oranje knop ‘uitzendingen’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden