Afbeelding
-

Nu pandemie geweken is: Tiende Spiritueel Filmfestival De Bilt

23 april 2022 om 10:00 Film

Nadat het Filmfestival 2 jaar moest worden uitgesteld, is iedereen op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei van harte welkom op het inmiddels Tiende Spiritueel Filmfestival in De Bilt. Voor dit feestelijke tweede lustrumjaar koos de Filmcommisie vier films die aanzetten tot innerlijke reflectie, hun interpretatie voor spiritualiteit benaderen, en allemaal bekroonde films zijn. De films worden kort ingeleid en na afloop heeft u de keuze na te praten over uw indrukken. Als vanouds is de toegang gratis, terwijl er voor koffie of een drankje een kleine bijdrage wordt gevraagd. Locatie: Michaëlkerk, Kerklaan 31, De Bilt.

Vrijdag 20 mei, 10.00 uur. Kapsalon Romy. Deze film verhaalt over de band van de tienjarige Romy (Vita Hijmen) en haar oma Stine (Beppie Melissen), die kapster is. Doordat Romy’s moeder gaat scheiden moet Stine vaak op Romy oppassen, wat ze eigenlijk niet zo ziet zitten. Er ontwikkelt zich een speciale band tussen deze twee generaties. Stine neemt Romy in vertrouwen dat ze tegenwoordig wat vergeetachtig is. Wie zorgt nu eigenlijk voor wie? Hoe om te gaan met iemand met alzheimer? Regie: Mischa Kamp, 2019.

Vrijdag 20 mei, 14.00 uur. The Children Act. Dit verhaal gaat over de 17-jarige Adam Henry (Fionn Whitehead) met leukemie, die als Jehova getuige geen bloedtransfusie wil. De rechter, Fiona Maye (Emma Thompson), moet uitspraak doen over de al dan niet gedwongen behandeling van Adam. Ze wil Adam goed leren kennen om dit enorme dilemma op te lossen. Uiteindelijk besluit ze tot gedwongen behandeling en Adam geneest. Er ontstaat een genegenheid tussen hen, waarbij Fiona Adam later overtuigt afstand tot haar te houden. Adam’s leukemie keert echter terug en Fiona worstelt met haar huwelijk en haar gevoelens. Wat gaat ze doen? Kent ze Adam voldoende? Regie: Richard Eyre, 2017.

Vrijdag 20 mei, 19.30 uur. Roma. De hoofdpersoon in deze prachtige film, die zich afspeelt in de Mexicaanse wijk ’Roma’, is Cleo Gutiérrez (Yalitza Aparticio). Cleo is hulp in de huishouding bij een welgesteld gezin met vier jonge kinderen. Het huwelijk van het echtpaar Sofia (Marina de Tavira) en Antonio (Fernando Grediaga) staat onder spanning tot Antonio niet meer terugkomt van een congres. Cleo wordt daarentegen steeds meer onderdeel van het gezin op een mooie intieme wijze, maar kent haar eigen relatieproblemen. Het gezin raakt verweven met Cleo’s zwangerschap. Welke betekenis heeft de wonderlijke redding aan de zee? Welke onzichtbare banden bestaan er tussen dit gezin en Cleo? Een film waarvan de prachtige beelden en het verhaal je niet snel verlaten. Regie: Alfonso Cuarón, 2018.

Zaterdag 21 mei, 19.30 uur. Greenbook. Greenbook vertelt het (op waarheid gebaseerde) verhaal van een beroemde pianist Don Shirley (Mahershala Ali), die een gids nodig heeft voor zijn tournee door het zuiden van de Verenigde Staten van 1962. Een tijd nog vol strenge wetten om Afro-Amerikanen van witte mensen te scheiden. De kunstzinnige Don huurt de ruwe Tony Vallelonga (Viggo Mortensen) in, een tegenpool van hemzelf. Hoe kunnen zulke compleet verschillende mensen het met elkaar vinden – en welke rol heeft de racistische omgeving hierop? Een sterke film vol Holywoodnominaties. Regie: Peter Farrelly, 2018.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie