28 november 2021 om 12:00 Korfbal Deel je nieuws

DOS (W) knokt zich terug in Veenendaal

Na wat interne oefenpotten, mocht DOS Westbroek zaterdag 27-november weer echt aan de bak.

En al direct stond er een topper tegen SKF uit Veenendaal op het programma.

Daarbij wel in het achterhoofd, dat door aanscherpen van de Corona regels,  het ook zomaar weer de laatste wedstrijd van dit kalander jaar kan zijn.

DOS had in de voorbereidingen al wat moeite om in de zaal in het ritme te komen. En ook in Veenendaal  startte het team van Maarten van Brenk erg stroef.

Waarbij SKF alles leek te lukken, vielen de vele afstandsschoten van DOS er maar niet in. DOS kon tot de 9-8 SKF nog redelijk bijbenen. Maar richting de rust liep SKF toch uit naar een meer dan verdiende 15-10 voorsprong.

Maar de Korfbalfamilie uit Westbroek bleef (via een livestream)  geloof houden in een goede afloop. En men ging er dan ook maar vanuit, dat ook in de zaal het lekkerste pas aan het einde van de wedstrijd zou komen.

DOS kwam sterk uit de kleedkamer maar SKF wist toch de voorsprong van 5 punten lang te handhaven. Bij een 18-12 achterstand schakelde DOS eindelijk bij. Tim Nap en Mathijs de Rooij namen het voortouw en met 4 doelpunten op rij zag het er ineens een stuk vrolijker uit. SKF begon fouten te maken en zag bij een 19-19 dat een overwinning in gevaar kwam. Het was sneu voor het team uit Veenendaal, dat de gehele wedstrijd ruim voor had gestaan, dat ze de overwinning met     19 -21 toch uit handen moest geven. Complimenten aan DOS, dat de rust wist te bewaren en met een prachtige eindsprint liet zien dat het ook in de zaal zeker één van de titelkandidaten is.

Tim 7, Mathijs 6, Jeroen 2, Linda 2, Robin 1, Marloes 1.