Groenekanse sopraan zingt in mestsilo

7 september 2021 om 23:00 Lokaal Deel je nieuws

siloconcert#2   18 september 2021

SOPRAQUACAPELLA

Helene Kalisvaart

klassieke zang enzo

Na het eerste nagenoeg uitverkochte dwarsfluitconcert is nu de beurt aan Helene Kalisvaart.

Helene heeft een warme sopraanstem die ze gebruikt voor opera, lied en wereldmuziek.  In haar werkplaats de Klooikeet in Groenekan worden plannen gesmeed en biedt ze ruimte voor creatieve, speelse talentontwikkeling. Ze werkte als straatsopraan en als zingende serveerster bij Pasta e Basta in Amsterdam. In 2021 won ze met opera de 4e prijs in de TV zangtalentenjacht We Want More.

Haar concert is geïnspireerd op Ophelia. Dit concert begint waar Ophelia eindigt: verstild in het water, tussen de bloemen. De liederen worden gedurende de performance steeds uitbundiger. Het concert eindigt in de volle kleurenrijkdom van dahlia’s.

Ophelia is een personage uit William Shakespeares beroemde toneelstuk Hamlet. Hamlets vader is koning van Denemarken. Hij wordt vermoord door zijn broer Claudius die vervolgens met de koningin, Hamlets moeder Gertrude, trouwt. Hamlet wil Claudius vermoorden maar vermoordt per abuis Polonius: de vader van zijn geliefde Ophelia. Hamlet vertrekt naar Engeland. Ophelia wordt krankzinnig door het verlies van haar vader en het vertrek van Hamlet. Ze zingt flarden van liedjes en plukt bloemen langs de oever van een rivier, maar valt en verdrinkt.

De bezoekers kijken vanaf een plateau om de silo in wat zich in de betonnen bak afspeelt. Doordat het concert in de openlucht plaatsvindt spelen licht en luchten mee in het aanzicht van de silo en het omringende landschap. De betonnen ronding van de silo beïnvloedt de klank en het ritme. Galm en echo spelen mee in de opgeroepen klanken.

Datum: zaterdag 18 september 15.00 uur, bij voldoende belangstelling ook: 17.00 uur. Als het weer niet goed is wordt het concert verzet naar 19 september.

Opgeven uitsluitend via mail: kunst@corrievandevendel.nl, op volgorde van binnenkomst.

Kosten: € 12,00, betalen aan de silo

Adres: Weg naar het Ganzen Ei 7/9, 6971 JG  Brummen

Instagram: # Helenepalooza      Facebook: Siloconcerten      Youtube: https://youtu.be/KCSNP6XTs04

Siloconcerten worden georganiseerd door Corrie van de Vendel 06-10502638

Het volgende concert:  Bij voldoende goed weer, komt er dit jaar nog een concert, begin oktober: een cellokwartet met cellovirtuoos Jeroen den Herder.

Helene Kalisvaart zingt in de mestsilo
de schone mestsilo met een laagje water
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie