jongeren en aanbod luisterend oor
jongeren en aanbod luisterend oor stockfoto aangekocht

Jongerencoaches bieden gratis luisterend oor voor jongeren

Lokaal Deel je nieuws

Ruim 25 jongerencoaches hebben onder de noemer ‘WIJLUISTERENNAARJOU’ de krachten gebundeld om jongeren in coronatijd een gratis luisterend oor te bieden. Vanuit hun expertise en grote betrokkenheid willen zij jongeren in de leeftijd van 12 – 18 jaar de ruimte geven om hun hart te luchten.

Veel jongeren worstelen met de gevolgen van de coronacrisis ervaren gevoelens van stress, eenzaamheid en somberheid. Doel van het initiatief WIJLUISTERENNAARJOU is om zoveel mogelijk jongeren in de leeftijd van 12 – 18 jaar de gelegenheid te geven om op een laagdrempelige manier te praten over de gevoelens die zij ervaren en de issues waar zij mee worstelen.

Iedere jongere in de leeftijd van 12 – 18 jaar, die behoefte aan een luisterend oor, kan op het platform www.wijluisterennaarjou.nl een jongerencoach uitkiezen. Ruim 25 jongerencoaches (in opleiding) staan klaar om een afspraak te maken en te luisteren naar wat speelt.  Afhankelijk van de mogelijkheden per jongerencoach kan het gesprek gevoerd worden op locatie bij de coach, tijdens een wandeling en/of online. De keuze ligt bij de jongere. Nadat de keuze is gemaakt, kan de jongere zich eenvoudig per mail of app bij de jongerencoach melden en wordt een gratis afspraak gemaakt om op korte termijn het hart te kunnen luchten.

WIJLUISTERENNAARJOU is een initiatief van Talk 2 Grow. Het gezicht achter Talk 2 Grow is Karin van Dijk, jongerencoach in opleiding en gediplomeerd stress en burn-out coach. Vanuit bevlogenheid en gedrevenheid wil zij jongeren wat brengen in coronatijd en invulling geven aan haar missie een bijdrage te leveren aan de mentale gezondheid van jongeren. Het platform www.wijluisterennaarjou.nl is tot stand gekomen in samenwerking met start-up Jetje, die een online communicatietool voor coaches ontwikkeld heeft.

advertentie