bord met tekst
bord met tekst Bert Kreuger

“oude” schooljuffrouw toegezongen

Lokaal Deel je nieuws

Henny 90 jaar (27-01-2022)

3 Schooljaren was zij  “onze juf Henny”.  Op de Rehobothschool aan de Hessenweg in De Bilt. Het was een “School met den Bijbel”. Zij verhuisde met ons mee van klas 1, naar klas 2 en 3 in de jaren 1958 tot en met 1961.

In 1979 opperden 2 klasgenoten, vriendinnen tot op de dag van vandaag, het idee om een reünie te organiseren. Na wat speurwerk was de adreslijst compleet en in september van dat jaar was de eerste reünie een feit bij één van hen thuis.  Inclusief onze juf Henny en het Hoofd der School toentertijd, meneer (Theo) van den Blink. Een zeer geslaagd samenzijn.

Dat smaakte naar meer. Het duurde nog tot oktober 2004 eer de tweede reünie werd gehouden bij één van ons thuis. Er werd zelfs een wandeling gemaakt naar de plek waar onze inmiddels afgebroken school had gestaan. De oude boog van boven de hoofdingang van de school is bewaard gebleven en is achter de nieuwbouw ingemetseld: “School  met den Bijbel anno 1910”.

De reünies volgden elkaar daarna wat frequenter op, mede op voorspraak van onze juf Henny: “Ik word er niet jonger op, de jaartjes gaan tellen”. Inmiddels is het een jaarlijks terugkerende gebeurtenis bij één van ons thuis, hoewel  corona afgelopen 2 jaren spelbreker was. Gelukkig hebben we een app-groep die ons verbindt. 

Op 27 januari is juf Henny 90 jaren geworden. Buiten haar om werd een app-groep opgezet. Het idee was geboren om haar thuis te verrassen en wat verjaardagsliedjes voor de deur te zingen. Tevens nam een ieder een bloem en wat groen mee om zo een mooie bos samen te stellen. We verzamelden om 11 uur net voorbij de woning waar Henny en haar man Jon wonen aan de Beukenlaan in Rhenen.  Dze oudklasgenoot in Zuid Afrika komt binnenkort weer meoor medische omstandigheden en het wonen in Zuid Afrika was de groep niet geheel compleet. 

Duidelijk geëmotioneerd zagen zij de groep voor de woning verschijnen en hoorden het gezang aan. Daarna wenkte zij ons “kom toch even binnen”. Dit keer hebben we niet naar haar geluisterd! Corona juf! Maar weggaan zonder iets kon toch echt niet. Een petitfour  moesten we wel aannemen. Vervolgens weggegaan en juf Henny en Jon verbouwereerd achterlatend. Met de groep in een plaatselijk hotel-restaurant onder het genot van een bak koffie nog even bijgekletst. De app staat inmiddels roodgloeiend.

verzamelen
serenade voor het raam
een zeer verraste juf
Nog even nagenieten
advertentie