Oude gracht, Utrecht
Oude gracht, Utrecht Tibo van de Zand

Meet & Greet Tibo van de Zand en Inge Peeze in Galerie Mi

6 maart 2022 om 14:59 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 19 maart 2021 van 14.00 tot 16.00 uur zal een “Meet & Greet” georganiseerd worden in Galerie Mi. De hieronder genoemde kunstenaars zullen een deel van hun werk exposeren en op zaterdag aanwezig zijn om over hun werk te vertellen. Van harte welkom!

Inge Peeze maakt voornamelijk eigentijds figuratief werk, vaak met gebruik van klassieke schildertechnieken. In haar schilderijen gaat ze op zoek naar een sterke eenvoud. Inge gebruikt sprekende kleuren die zij in vlakken verdeelt tot een gebalanceerde compositie. In de serie “Silence spaces” voegt zij aan haar werk een existentiële betekenis toe. Hoewel de voorstellingen realistisch zijn, wordt er een raadselachtige en vervreemdende sfeer gecreëerd die vragen oproept bij de toeschouwer.

Tibo van de Zand werkt vanuit vrije expressie en is vaak te vinden in atelier “De Kooi” (voormalig werkplek van zijn vader Jits Bakker) in De Bilt en heeft een tweede atelier in Zuid-Spanje. De stijl van Tibo wordt vaak omschreven als abstract expressionistisch en fauvistisch. Typerende elementen in het werk zijn het enthousiaste kleurgebruik en de dynamische penseelstreken. Het is wellicht niet verwonderlijk dat Spaans natuurschoon een terugkerend thema is in zijn werk, evenals historische steden.

Openingstijden van Galerie Mi zijn woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.30 uur (zaterdag tot 17.00 uur). Galerie Mi, Julianalaan 1 in Bilthoven. Ingang via  de Bilthovense Boekhandel of zijingang buiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie