Afbeelding
OLV Bilthoven

Expositie100 jaar kerk van Onze Lieve Vrouw Bilthoven

24 maart 2023 om 16:41 Historie Deel je nieuws

BILTHOVEN Op 1 april 1923 werd in Bilthoven een nieuwe parochie gesticht: Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Drie jaar later werd de huidige kerk met pastorie aan de Gregoriuslaan ingewijd. De huidige RK geloofsgemeenschap viert dus haar 100-jarig jubileum!

De Onze Lieve Vrouwekerk heeft een bijzondere architectuur. De kerk vertoont invloeden van de Amsterdamse School. In de kerk zelf zijn tal van beeldhouwwerken en muurschilderingen te zien van bekende kunstenaars uit het interbellum, zoals Adam Winter, Otto van Rees, Willem Mengelberg e.a. Deze kerk, met haar waardevolle kunst en architectuur, staat er bijna 100 jaar na de bouw nog ongeschonden bij. Een kerk die bovendien nog volop in bedrijf is! 

De OLV geloofsgemeenschap en de Historische Kring De Bilt organiseren samen een bijzondere tentoonstelling die een overzicht geeft van de geschiedenis en kunstschatten van deze kerk. De expositie is samengesteld door de Biltse kunsthistorica Korine Hazelzet. Het is de moeite waard om de expositie en het interieur te komen bekijken. Dat kan op de openingstijden hieronder. Op 5 en 12 april zijn er bovendien rondleidingen. En u bent van harte welkom om de feestelijke opening bij te wonen, met een lezing van samensteller mevrouw Hazelzet.

Adres: Gregoriuslaan 8, Bilthoven

Periode: van 1 april tot 31 mei

Openingstijden:

Elke zondag  van 11.30-12.30 uur (na de kerkdiensten).

Elke dinsdag en vrijdag van 10.00-12.00 uur. Ingang via de pastorie naast de kerk. 

Rondleidingen met gids: woensdag 5 en 12 april, 15.00-17.00 uur. 

Opening expositie met lezing: zaterdag 1 april 15.00-17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie