Villa Nimmerdor, Nachtegaallaan in Bilthoven
Villa Nimmerdor, Nachtegaallaan in Bilthoven Pauline Wijnen

Villa Nimmerdor locatie van HiStories

24 maart 2023 om 17:38 Podiumkunsten Deel je nieuws

Vijf historische verhalen op vijf locaties in gemeente De Bilt

Na het succes van de eerdere edities, organiseert Het Weeshuis van de Kunst op 22 en 23 april voor de vierde keer HiStories – het sportieve muziektheaterfestival op vijf plekken in De Bilt, Bilthoven en Groenekan. De vijf locaties zijn bekend!

Fiets op 22 en 23 april langs de vijf historische locaties: de wijk La Plata in De Bilt, , het familiegraf Calcoen en Fort Voordorp in Groenekan en Manege The Paddock en Villa Nimmerdor in Bilthoven en word verrast en ontroerd door de bijzondere – en vaak verborgen - verhalen uit de geschiedenis van De Bilt.  Kom kijken en luisteren naar verhalen over onder andere het ontstaan van het Utrechts Landschap en het leven in tijden van de Hollandse waterlinie. Alle verhalen zijn dit jaar gekoppeld aan hedendaagse thema’s: wonen, oorlog en vrede, natuur, diversiteit en het slavernijverleden. 

Lukt het fietsen niet? Dan kun je gebruik maken van de speciale HiStories bus.

De scenes op locatie worden uitgevoerd door ervaren muzikanten en theatermakers. Dit jaar is een van de locaties Villa Nimmerdor. Deze villa werd gebouwd in 1906 en was gevestigd aan de Nachtegaallaan in Bilthoven. Tussen 1974 en 1994 stond de villa bekend als luxe bordeel ‘Florence Hill’, waar vooral zakenlui met een goed gevulde portemonnee terecht konden. Leuk detail: parkeren kon ongezien aan de achterkant. Theatermaker Nelly van der Geest maakt er samen met theatervormgeefster Anne Ammerlaan een spraakmakend scene van. Wil je meer weten over het verhaal van Villa Nimmerdor fiets dan mee met HiStories op 22 en 23 april.

Houd de website in de gaten voor meer informatie over het volledige programma: https://www.hetweeshuisvandekunst.nl/histories-2023/. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie