Bastiaan van Apeldoorn Eerste Kamer
Bastiaan van Apeldoorn Eerste Kamer SP fractie Eerste Kamer

In gesprek met Eerste Kamerlid Bastiaan van Apeldoorn over oorlog in Oekraïne

24 mei 2023 om 16:08 Lokaal Deel je nieuws

Maandag 5 juni aanstaande is er gelegenheid om met Eerste Kamerlid Bastiaan van Apeldoorn (SP) in gesprek te gaan in de WVT op de Talinglaan 10 in Bilthoven. Vanaf 19.30 uur is de zaal open, om 20.00 uur begint de meeting.

Het gaat om een gespreks-/debat avond over hoe we nu aankijken tegen de oorlog in Oekraïne en hoe we Oekraïne in deze moeilijke tijd kunnen helpen. Anne-Marie Mineur zal gespreksleidster zijn. 

Bastiaan van Apeldoorn is naast SP vertegenwoordiger in de Eerste Kamer ook hoogleraar Mondiale Politieke Economie en Geopolitiek aan de VU. 

De organisatoren, Marisca van der Burgh (SP De Bilt) en Marianne Junger (SP Zeist) zullen heel kort een paar Nederlandse hulpfondsen die goed werk doen voor Oekraïne introduceren.

Als je wilt kun je hier alvast kijken:

https://zeilenvanvrijheid.nl   organisatie opgezet door gevluchte Oekraïners in Nederland die afgeschreven ambulances en terreinwagens opkoopt, repareert en vervolgens naar Oekraïne stuurt  (de terreinwagens zijn o.a. om gewonde soldaten te vervoeren wegens de slecht begaanbare wegen aan het front).

https://www.eyesonukraine.eu  Drones, Medische kits, terreinwagens, generatoren voor Oekraïne.

De avond is gratis.  Het zou ons helpen als je even meldt dat je komt en met hoeveel mensen, zodat we een indicatie hebben in welke zaal we gaan in de WVT.  Je aanmelden kan bij Marisca van der Burgh via haar emailadres: marisbur@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie