Groepsfoto van de winnaars
Groepsfoto van de winnaars Gemeente De Bilt

Gemeentelijke fotowedstrijd: prachtige foto’s, prijswinnaars én tentoonstelling in kunstgang

29 november 2023 om 12:32 Lokaalnieuws

DE BILT Voor de tweede keer heeft de gemeente een fotowedstrijd onder onze inwoners georganiseerd. Net als vorig jaar met een prachtige opbrengst: 56 mooie foto’s gemaakt door 33 inwoners uit onze kernen die hun fotografisch talent met ons delen. Vijf inwoners zijn in de bloemen gezet met een prijs door de jury. Vanaf vandaag zijn de foto’s te bewonderen in de kunstgang van het gemeentehuis. 

De jury bestond dit jaar uit fotografe Bea Blauwendraat, raadslid Fabian Vendrig en burgemeester Sjoerd Potters. Burgemeester Potters: “Geweldig dat zoveel inwoners weer de camera of mobieltje hebben opgepakt en ons verrassen met fraaie beelden uit onze kernen. Als jury hadden we er weer een flinke kluif aan om de mooiste foto’s te selecteren. Doordat fotografen spelen met het licht en door de wisselende seizoenen en weersomstandigheden, komen er altijd weer verrassende en bijzondere beelden uit.”

                                        De eerste prijswinnaar

Prijswinnaars

De 3e prijs is dit jaar gegaan naar Claire Blom die met een foto van de ijsbaan de jury overtuigde met een prachtige compositie. De 2e prijs is gewonnen door Wil Bouwman die een foto van een prachtig Hollands landschap uit Westbroek instuurde. Typerend voor onze agrarische kernen. De 1e prijs is gewonnen door Jan Hermsen met een bijzonder dronebeeld van de ‘Herbie’-rotonde. Het is een mooi bedacht beeld met zowel verstilling als versnelling. De eervolle vermelding ging naar Wieke van der Kuijl met een foto van het Biltse meertje dat door de eenvoud uitblinkt in zeggingskracht. De jeugdprijs naar Luc Westerhof met een mooie zonsondergang bij de Hooge Kampse Plas. 

Tentoonstelling in kunstgang gemeentehuis

De foto’s worden tot en met vrijdag 15 december tentoongesteld in de kunstgang van het gemeentehuis in Bilthoven. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis is de tentoonstelling gratis te bezoeken. 

Nieuwe fotowedstrijd met extra categorie

Ook komend jaar organiseert de gemeente weer een fotowedstrijd. Amateurfotografen kunnen een keuze maken uit twee categorieën: een mooie plek in de gemeente of de nieuwe categorie: cultureel erfgoed. Inwoners kunnen één of twee foto’s inzenden naar fotowedstrijd@debilt.nl. Meer informatie en de voorwaarden zijn te lezen op www.debilt.nl/fotowedstrijd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie