Foto:Marie-Louise Geurtsen

Column: Stevige ambities

  Nieuwsflits

Is het u opgevallen hoe mooi de dierenweide in de “de groene long van Maartensdijk” is opgeknapt? Er is een prachtige nieuwe leefruimte voor de varkens gerealiseerd, het gras is compleet vernieuwd, er is een zogenaamde “rabbit hill” gekomen en nog veel meer.

Als bestuurslid van Stichting Dierenweide Maartensdijk zie ik van dichtbij de inzet en toewijding van de vrijwilligers die de weide draaiende houden. Elke dag moeten de dieren gevoerd worden, de hokken moeten schoongemaakt worden, er moet iemand zijn als de dierenarts komt, het voer moet worden ingekocht, de mest moet worden afgevoerd en zo zijn er nog tal van taken. De vrijwilligers besteden dan ook heel wat uren aan alle klussen en taken. Via deze weg: “Chapeau aan alle vrijwilligers! Dankzij jullie inzet en harde werken hebben we echt een dierenweide waar we met elkaar trots op mogen zijn.”

‘Met verbeteringen aan de weide verbeteren we het dierenwelzijn’

Naast het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden en alle andere klussen hebben we met elkaar ook een toekomstambitie ontwikkeld. Zo willen we graag nieuwe speeltoestellen in de weide plaatsen. De oude toestellen waren verrot en onveilig en zijn inmiddels afgevoerd.

Ook willen we de weide veel vaker dan nu gaan openstellen voor het publiek. Om dat te realiseren moeten er echter aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moet er dan bijvoorbeeld een plek komen waar de mensen die de weide openstellen droog een kopje koffie kunnen drinken en hun boterham kunnen opeten. Daarnaast willen we ook een aantal verbeteringen in de weide zelf doorvoeren, waardoor we het welzijn van de dieren kunnen verbeteren. Voor al deze zaken is een projectplan met daarbij behorende budgetten opgesteld. Mocht u interesse hebben om dit plan te lezen, stuur een mail aan plugedwin@gmail.com. Ik stuur het u graag toe.

Om de verschillende ambities te kunnen realiseren is vanzelfsprekend geld nodig. We zijn bijzonder blij, dat Jelle Fahrenhorst van de Jumbo op het Maertensplein heeft besloten dat onze stichting mee mag doen met de statiegeldactie op de lege flessen automaat. Iedereen die dat wil, kan zijn/haar statiegeld doneren aan Stichting Dierenweide Maartensdijk en op die manier meehelpen onze ambities waar te maken en ervoor te zorgen dat de Dierenweide Maartensdijk voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wordt.

Alle kleine beetjes helpen! Uiteindelijk profiteert van uw bijdrage onze hele dorp. De Dierenweide Maartensdijk is er namelijk voor jong en oud! Jelle, bedankt dat onze stichting op de statiegeldautomaat mag staan en iedereen bij voorbaat hartelijk dak voor uw (hopelijk) gulle bijdrage.

Column door Edwin Plug

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden