Foto:

Corona-ode aaan 20 jaar kunstmarkt

  Nieuwsflits

Vrijdag 11 september zou om 17.00 uur de 20e editie van Kunstmarkt De Bilt van start gaan. Twee dagen lang kunst, cultuur, muziek, dans en theater voor jong en oud. Dit weekend bleef het echter rustig in het Van Boetzelaerpark. In mei besloot het bestuur van Kunstmarkt De Bilt het culturele festival helaas te moeten annuleren vanwege corona. De 1,5-meter maatregel en andere geldende maatregelen toepassen op duizenden bezoekers in het park, lange wachtrijen, meer drukte bij de bar en het podium achtte de organisatie niet realistisch en zou de ontspannen sfeer van het festival niet ten goede komen.

Corona-ode

Enige tijd na dit besluit besloten Baron Van Boetzelaer en Heiko de Jonge een Corona-ode te brengen aan twintig jaar Kunstmarkt De Bilt. Beide heren togen naar het lege Van Boetzelaerpark en brachten daar met zang en muziek de ode ten gehore. In de montage kwamen daar onder andere dronebeelden bij van Joris van Zijl, afgewisseld met archiefmateriaal van RTV De Bilt en de Corona-ode was een feit. De ode bereikte op veilige afstand via social media de Kunstmarktliefhebbers.
Toch de ode gemist? Op youtube is de ode te bekijken.

GEEN KUNST

Baron Van Boetzelaer vroeg het zich af: ‘Hebben we dit jaar een Kunstmarkt De Bilt of zetten we alleen de vuurtoren nog eens neer.’Dat laatste geschiedde: dit weekend stond de vuurtoren weer in het Van Boetzelaerpark, goed zichtbaar voor iedereen. ‘Als baken om op te koersen en de mensen moed in te spreken.’ Een lichtpuntje ook. De organisatie blijft er vertrouwen in houden dat volgend jaar de Kunstmarkt weer in het park is te bezoeken. Twee dagen lang volop genieten van kunst, cultuur, muziek, dans, theater en gezelligheid. Dan proosten we met elkaar op twintig jaar Kunstmarkt De Bilt tijdens het enige culturele festival in gemeente De Bilt.

Kunstmarkt De Bilt 20 jaar: volgend jaar op vrijdag 10 en zaterdag 11 september!

www.kunstmarktdebilt.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden