Foto:

Veel gezonde mensen maken samen een gezonde samenleving

  Nieuwsflits

De Biltse Week van de Duurzaamheid van 9-18 oktober 2020 staat in het teken van #BetheChange. Maak  zelf een verschil door dat te doen wat jij belangrijk vindt om de Biltse samenleving duurzamer te maken. Dat kan van alles zijn zolang het onder de 17 Global goals van de VN valt. Een van de 17 doelen is gezondheid en welzijn. Judith Verbeek werkt vanuit De Beweegruimte aan dit doel. Als manueel fysiotherapeut begeleidt zij mensen dagelijks van Klacht naar Kracht.

Van Klacht naar Kracht

Judith zelf raakte in 2016 haar energie grotendeels kwijt. De setting waarin ze werkte paste niet meer: de werkdruk en de administratieve lasten namen steeds meer toe.  Alleen een klacht of  symptoom bestrijden bleek niet voldoende. Toen ze  noodgedwongen afstand moest nemen van haar werk,  realiseerde zij zich weer wat  gezond zijn voor haar betekende: vrij kunnen bewegen met plezier.  Haar kracht kwam weer terug. Judith vertelt: ‘Ik wist toen dat ik mensen zich bewust wil laten worden van hun eigen zelfherstellende vermogen.  Gezondheid is meer dan fysieke fitheid. Het gaat ook om doen wat echt belangrijk voor je is. En uitzoeken welke stappen je dan kunt zetten. Van het begeleiden van dat  persoonlijke en  creatieve proces krijg ik enorm veel energie.’

#Bethechange

Vanuit  het pand ‘De Beweegruimte’ aan de Molenkamp  vertelt Judith verder: ‘Als ik mensen ondersteun in  duurzaam gezond zijn,  wie weet  wat zij dan weer teweeg brengen.  Zo kunnen  we samen het verschil maken. Wat leidt tot een vriendelijker, levendiger en gezonder samenleving. Mijn werk geeft me enorm veel voldoening en ik heb vaak aan het einde van de dag nog meer energie dan aan de start!’

Week van de Duurzaamheid 2020

Op 11 oktober om 10.30 organiseert Judith bij het Biltse meertje een praktische buitenworkshop waar je zelf kunt ervaren hoe je jouw gezondheid kunt vergroten. En op zondag 11 oktober om 16.30u draait zij de film ‘’Dansen met gehoornde dames’. Daar zie je hoe ook anderen kiezen voor bevorderen van gezondheid. Absoluut inspirerend! Meld je vooraf aan bij  judith@debeweegruimte.nl .

 Wil jij ook een bijdrage leveren aan de Biltse Week van de Duurzaamheid? Dat kan door jouw activiteit op de site te melden of door naar een activiteit in de week te gaan. Kijk op www.duurzaamdebilt.nl Daar zie je ook de overige activiteiten in die week. En op Facebook!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden