<p><span lang="NL-NL">De Biltse Donna van Leeuwen in Nationale Finale Prinses Christina Concours</span>&nbsp;</p>

De Biltse Donna van Leeuwen in Nationale Finale Prinses Christina Concours 

(Foto: )

De Biltse Donna van Leeuwen in Nationale Finale Prinses Christina Concours

  Nieuwsflits

“Zenuwen zijn best een ding voor me. Maar als ik begin te spelen dan kalmeert de muziek me vanzelf.” Dat zegt de dertienjarige Donna Van Leeuwen. Zij staat woensdag 23 september in de finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Het is de spannende ontknoping van een wedstrijd waarbij ruim 400 jonge muzikanten van 11 t/m 21 jaar uit het hele land van zich lieten horen. Een van de finalisten is celliste Donna van Leeuwen uit De Bilt. Zij bereikte na een voorronde eerder dit jaar de landelijke finale. Haar optreden is op woensdag 23 september om 20.00 uur gratis online bij te wonen via www.christinaconcours.nl, Youtube en Facebook.  

Het Prinses Christina Concours organiseert al ruim 50 jaar concoursen en stimuleert kinderen en jongeren om zich muzikaal te ontwikkelen. Het is voor het eerst dat de Nationale Finale van het klassieke concours wordt opgenomen en online te zien is. Door de situatie rondom corona bedacht de organisatie een creatieve manier om het concoursseizoen toch te kunnen afsluiten. Directeur Alexander Buskermolen zegt hierover: “Noodgedwongen hebben we een nieuw concept gelanceerd waarbij we zowel voor de finalisten als het publiek een waardevolle ervaring bieden. In korte tijd trainden we deze jonge topmuzikanten om voor tal van (bewegende) camera’s te spelen én zorgden we ervoor dat door professionele uitzendingen via internet te maken, een veel groter publiek kan genieten van hun muziek.” 

De Nationale Finale wordt in drie delen uitgezonden, van woensdag 23 september t/m vrijdag 25 september, iedere avond om 20.00 uur. Na iedere uitzending, om 22.00 uur, kan iedereen online stemmen voor de publieksprijs van die dag. Een professionele jury bepaalt wie er van alle 23 finalisten uiteindelijk in de prijzen vallen. Op zaterdag 26 september maakt Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet om 20.00 uur de uitslag online bekend. Zie voor meer informatie www.christinaconcours.nl 

 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden