<p>Sarah Verkruijssen (rechts) van Stichting Naburen en Christianne Hennipman (links) van Boerderij De Bonte Parels zetten met veel enthousiasme samen de zorggemeenschap op.<br>Credits: Petra Cremers Fotografie</p>

Sarah Verkruijssen (rechts) van Stichting Naburen en Christianne Hennipman (links) van Boerderij De Bonte Parels zetten met veel enthousiasme samen de zorggemeenschap op.
Credits: Petra Cremers Fotografie

(Foto: )

Zorggemeenschap Naburen start binnenkort op boerderij De Bonte Parels

  Nieuwsflits

Stel; jij komt uit het ziekenhuis met de uitslag van onderzoeken en wat blijkt? Je hebt een beginnende dementie. De grond zakt onder je voeten vandaan… Je hebt nog zoveel plannen en je kan nog zo veel, maar nu volgt een onzekere tijd. 

Westbroek - Zorggemeenschap Naburen op Boerderij ‘De Bonte Parels’ in Westbroek, wil een antwoord bieden op deze onzekere periode. De gemeenschap bestaat uit mensen met en zonder dementie en biedt plaats om van betekenis te zijn en te blijven. De mensen kijken naar elkaar vanuit gelijkwaardigheid, leggen de nadruk op wat mogelijk is en juist de persoonlijke wensen en voorkeuren zijn leidend bij het invulling geven aan de dag. Met elkaar zetten ze een theetuin op, begeleiden ze schoolklassen op de boerderij en bemannen ze een winkel met producten van eigen boerderij. Deze activiteiten stimuleren om actief te blijven, mogelijkheden te blijven benutten en een onderdeel te blijven van de maatschappij.

In de zomer van 2020 legden Stichting Naburen en Boerderij ‘De Bonte Parels’ het eerste contact om samen op te trekken in plannen om een plek te creëren waar mensen met dementie, ondersteunende vrijwilligers en begeleiders doordeweeks hun thuis hebben. Er is veel werk verzet en de benodigde middelen om een boerenschuur om te bouwen tot een comfortabele verblijfsruimte zijn binnen. Wat een feest!

Naast het regelen van financieringen, is men ook hard aan de slag met het opzetten van samenwerkingen met gemeenten en collega zorgorganisaties. De eerste deelnemers zullen dit voorjaar meedraaien op de boerderij én die actief betrokken is bij het opstarten van de theetuin.

Kortom, er staat iets moois te gebeuren op Boerderij ‘De Bonte Parels’, de samenwerking met Stichting Naburen is verrijkend en voorziet in een duidelijke behoefte, voor zowel mensen met dementie als voor het boerenbedrijf, dat zich door deze samenwerking verder kan ontwikkelen. Het is bijzonder om gezamenlijk aan deze behoefte invulling te geven!

Volg de ontwikkelingen van het opzetten van de zorggemeenschap! Meld je aan voor de nieuwsbrief, like ons op facebook of neem een kijkje op http://www.naburen.com

De realisatie van zorggemeenschap Naburen wordt mogelijk gemaakt door EU, LEADER, Provincie Utrecht, FNO, RCOAK en Voorzorg Utrecht. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden