Michaelschool wint cheque voor groener schoolplein


Foto:

Michaelschool wint cheque voor groener schoolplein

  Nieuwsflits

StreekFonds Utrechtse Heuvelrug (www.streekfondsuh.nl) bestaat 10 jaar. Om dit te vieren heeft het StreekFonds in september basisscholen opgeroepen om een plan in te dienen voor het vergroenen van hun schoolpleinen. Er zijn tien fantastische plannen binnen gekomen. Plannen die waren uitgewerkt door leerkrachten, leerlingen en hun ouders. Soms in de vorm van een film, een maquette of een prachtige schets. Het StreekFonds is hierover zo enthousiast, dat besloten is om niet vijf maar tien scholen een cheque uit te reiken als bijdrage aan de uitvoering van hun plan. Een van de gelukkige winnaars is de Michaelschool uit De Bilt.

De Bilt - Er zijn 10 scholen in de regio die een cheque ontvangen van 5000 tot wel 7500 euro. Hiermee hoopt het StreekFonds substantieel bij te kunnen dragen aan het vergroenen van 10 schoolpleinen. De ideeën voor vergroening zijn heel divers: van een klim en klauter mogelijkheden, boomhut, glijbanen, theaterveld, sportveld, moestuin tot waterspeelplaats. Er is bij alle plannen aandacht voor meer groen, bewegen en ook het tegengaan van wateroverlast en hitte.

En de winnaars zijn….. 

De 10 scholen die winnaar zijn en een cheque ontvangen zijn het Sterrenbos in Amerongen, Michaelschool in de Bilt, Daltonschool De Valkenheuvel, De Kring en De Uilenburcht in Driebergen, Daltonschool en Montessorischool in Rhenen, Rehobothschool in Zeist, Meander in Leersum en de Griftschool in Woudenberg. De scholen hebben hierover bericht ontvangen en de cheques worden in februari uitgereikt. Alle scholen reageren heel positief en blij op hun prijs, omdat ze staat te popelen om juist in deze tijd werk te maken van een groener en dus ook gezonder schoolplein. Een opsteker in deze roerige tijd voor alle scholen.

Nog meer groene schoolpleinen? 

Nu deze actie afgerond is betekent dit niet dat het StreekFonds klaar is. Zij wil nog meer groene schoolpleinen mogelijk maken in de regio. Dus bij deze een oproep aan scholen in Zeist, De Bilt, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Rhenen: willen jullie ook een groen schoolplein? Dien je plan in via info@streekfondsuh.nl en de organisatie kijkt wat ze kunnen doen voor jullie.

Meer informatie hierover staat op www.streekfondsuh.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden