Rugbyen om Corona Cup


De jeugdleden tot 12 jaar die iedere zaterdag hun best doen om de Rugby Corona Cup wisselbeker te winnen (foto is gemaakt in november bij de start van de Cup)
De jeugdleden tot 12 jaar die iedere zaterdag hun best doen om de Rugby Corona Cup wisselbeker te winnen (foto is gemaakt in november bij de start van de Cup) (Foto: SRFC)

Rugbyen om Corona Cup

  Nieuwsflits

Rugby is niet meer weg te denken in midden-Nederland met de Stichtsche Rugby club in het hart van de regio. Te midden van clubs uit Amersfoort, Hilversum, Driebergen en Zeist is Stichtsche de nieuwe grote rugby club aan het worden. De vereniging maakt een mooie groei door naar 100 actieve jeugdleden uit de gemeente De Bilt maar ook uit Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Utrecht.

De Bilt - Kenmerkend voor rugby, the hooligans game played by gentlemen, is dat de sport het hele jaar door gaat. Zaterdagen zijn voor de jeugd tot 12 jaar altijd wedstrijddagen waarbij er meestal drie partijen gespeeld worden.

Afgelopen seizoen werd voortijdig beëindigd en na een hele korte opleving werd ook dit seizoen ruw onderbroken. In navolging op zusterclub Eemland werd in november de Corona Cup in het leven gebracht (zie foto). Een wisselbeker voor de jeugd rugbyer die de meeste inzet toont tijdens de training en oefenpartijen.

Het is een doorslaand succes. De winnaars mogen de beker een week houden en koesteren tot de volgende zaterdag waarop er nieuwe toppers zijn die de Cup veroveren! De jeugd is zo enthousiast dat het eigenlijk nog wel even door mag gaan tot iedereen de beker een keer thuis gehad heeft. Toch blijft het kriebelen bij de jongens en meiden om weer een echte partij tegen een andere club te spelen. Foto: SRFC.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden