<p>Burgemeester Potters neemt als ambassadeur van Met je hart &ndash; De Bilt de cheque in ontvangst van&nbsp;buurtgenoot&nbsp;Niels.</p><p><br></p>

Burgemeester Potters neemt als ambassadeur van Met je hart – De Bilt de cheque in ontvangst van buurtgenoot Niels.


(Foto: )

Oliebollen tegen eenzaamheid

  Nieuwsflits

Onze minister-president wond er geen doekjes om vorige week: “We worden nu al bijna een jaar geraakt door een crisis die meer en meer een sociale en maatschappelijke crisis wordt. En die crisis wordt steeds urgenter. We zien bijvoorbeeld steeds meer mensen met gevoelens van angst en stress. Steeds meer jongeren hebben psychische klachten. En het aantal telefoontjes naar hulplijnen is toegenomen.”

De Bilt - Gelukkig zijn er in onze gemeente genoeg mensen die zich, juist nu, inzetten voor hun medemens. Zo ook Bilthovenaren Niels & Pascalle Andela en Joris Timmers & Nicole Guiaux. Al zes jaar bakken zij op oudjaarsdag oliebollen voor hun buurtgenoten. Nicole: “Normaal gesproken nodigden we buurtgenoten, in het speciaal ouderen, uit om een oliebol te komen eten. Zo kwam jong en oud op een laagdrempelige manier met elkaar in contact. Op oudjaarsavond stond traditiegetrouw een kop koffie met oliebol bij woonzorgcentrum d’Amandelboom op het programma."

De Corona-maatregelen dreigden roet in het eten te gooien, maar dit viertal is niet voor één gat te vangen en bedacht een nieuw plan. Nicole: “Dat bleek een schot in de roos! Waar we normaal 500 oliebollen bakken, werden dat er dit jaar 1.000.”

Ze besloten met hun frituurkunsten aandacht te vragen voor eenzaamheid en de opbrengst te doneren aan een doel dat zich daarvoor inzet. Nicole: “Vandaag overhandigen we in het bijzijn van de burgemeester €750,- aan stichting Met je hart. Met dank aan de steun van Eko Plaza Bilthoven, die ons korting gaf op het meel, De Bakkert, die tasjes doneerde en een subsidie van de gemeente.”

Stichting Met je hart zet zich in om de impact van de Corona-maatregelen op het leven van ouderen te verzachten. Coördinator Constance Waardijk-Romme: “Nog minder bezoek maakt het leven van ouderen nog stiller. Met een team van zeven vrijwilligers bezoeken we zo’n 50 zelfstandig wonende ouderen in gemeente De Bilt. Zij vertellen ons steeds vaker dat wij de lichtpuntjes in hun leven zijn geworden.”

Onze burgemeester Potters is ambassadeur van stichting Met je hart. Potters: “Eenzaamheid is een probleem van ons allemaal, dat we samen, lokaal en vooral met ons hart moeten aanpakken. Deze oliebollenactie geeft daar mooi uiting aan. Door hun gift als ambassadeur in ontvangst te nemen, vestigen we samen meer aandacht op zulke acties. Hopelijk inspireren we anderen om ook in actie te komen.”

Veel mensen, jong en oud, voelen zich op dit moment eenzamer doordat ze minder sociaal contact hebben. Als u zich alleen voelt, bent u dus zeker niet de enige. Mens De Bilt is tijdens Corona 'De Biltse Telefoonlijn' gestart. U bereikt ze voor een praatje via 030-7440595 of maatjes@mensdebilt.nl . U kunt zich ook aanmelden als vrijwilliger.

Eline Buijs

"Eenzaamheid is een probleem van ons allemaal."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden