Foto: Jan Ruijne

Overleven

  Nieuwsflits

En toen viel het stil, begin januari…..

Het aantal bestellingen nam af, we waren er wel druk mee want ‘dicht-en-toch-open’ is echt een andere tak van sport maar het werd zorgelijk.. De angst sloeg om het hart! Hoe lang gaat dit nog duren?

Gelukkig was daar de media-actie van vele schrijvers die op radio en televisie een campagne van start lieten gaan om toch vooral je boek bij de lokale boekhandel te bestellen. Er kwam weer beweging in de zaak. Nee, echt geen verdubbeling van de omzet zoals wel in de media vermeld werd, echt niet! Maar het werd wel drukker. Zo druk dat we de grootste moeite hadden om alle bestellingen en vragen per mail en alle telefoontjes naar behoren af te handelen. En dan moest het ook nog bezorgd worden, soms wel 60 adressen op een dag.

En nu zijn we dan aan de volgende stap toe: een afhaalloket. Het vraagt weer een hele organisatie want de klant mag niet naar binnen en maximaal 10 klanten per uur en nog wat regeltjes…

Niet naar binnen mogen in de boekhandel; dat geeft gedoe! Daar kan je op wachten dus staat er vanaf vandaag een Boeken(afhaal)Keet op de plek van de Oliebollenkraam.

Maar hoe zit het met de collega’ s in het dorp? De modespeciaalzaak waar je niet mag passen en tussen de rekken kijken? De edelsmid met haar prachtige juwelen? De fietsenzaak? En alle anderen waar je niet naar binnen mag? Wat schieten zij op met een afhaalloket? Een sieraad is ten slotte wat anders dan een paar grijze sokken in maat 39. En een nieuwe jas? Hoe weet je nou dat juist die ene jas die bij jou past in die winkel op voorraad is?

Daarom doe ik een dringend beroep op u: Als u nù besluit om ‘potjes te maken’ en budget te reserveren voor de dag dat alle winkels weer open mogen èn ook daadwerkelijk naar ons toe komt, dan komt het hopelijk toch nog goed. Dank u wel.

Column Ike Bekking

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden