Hans Burghouts aan het werk met de miniwals om de lijnen weer in het gravel te walsen.
Hans Burghouts aan het werk met de miniwals om de lijnen weer in het gravel te walsen. (Foto: Julie Houben)

Hans houdt de banen in topconditie

  Nieuwsflits

Tennis is in coronatijd nog een van de weinige sporten die we mogen doen. Bij LTV Meijenhagen zijn ze daar maar wat blij mee. Net als met de groep actieve leden die vrijwillig het baanonderhoud verzorgt. Hans Burghouts is een van hen. Daarnaast zorgt hij voor meer lichtpuntjes op de baan.

De Bilt - Hij is 72, maar dat zou je Hans Burghouts beslist niet geven. Tennissen en duurzaamheid zijn grote hobby's van hem en daar steekt hij de nodige tijd in als lid van tennisvereniging Meijenhagen. "Onze baanonderhoudsploeg bestaat uit 12 leden, bijna allemaal 65+. Wij hebben er tijd voor en doen dit graag voor de club. In tweetallen doen we drie keer per week het onderhoud. We hebben sleepnetten voor gevallen blad en daarna egalisering, staalborstels om de toplaag weer op te rullen en een klein handwalsje om de lijnen weer in het gravel te walsen. Die komen omhoog als het gevroren heeft. Bij het opdooien, als de vorst weer uit de grond trekt, krijg je blubber op de baan die de lijnen een beetje opduwt. We zijn er meestal zo'n anderhalf uur zoet mee. Lekker fysiek bezig zijn. Daarnaast is het ook gezellig. Normaal drinken we dan wat in het clubhuis maar dat kan nu helaas niet."

Gelukkig was de winter tot nu toe

op het moment van interview

mild voor tennisliefhebbers, vertelt hij: "We hadden nauwelijks vorst, want dan is de baan tot zeker een dag erna onbespeelbaar. Bij regen kun je op gravel ook niet tennissen, maar onze banen zijn relatief snel weer droog. We hadden dus een goede bezetting op de banen, al mist iedereen de gezelligheid enorm. Even samen een drankje doen, een praatje maken op de baan: het zit er niet in. Het is nu echt spelen en wegwezen. Maar we zijn blij dat we nog kunnen sporten. Alleen de dubbelspelers hebben pech. Dat mag niet volgens de coronamaatregelen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden