Foto Julius Schrank.

Rotary Zandzegge presenteert columnist Sheila Sitalsing

  Nieuwsflits

De vrouwen van Rotary Zandzegge presenteren, online, op 8 maart Volkskrant columnist Sheila Sitalsing. De Internationale Vrouwendag is aanleiding haar vaste plek op pagina twee van de krant te verruimen naar Zandzegge, die het online kanaal zal openen voor ieder die wil meeluisteren en -praten.

Bilthoven - Sitalsing is econoom, politiek/economisch verslaggever, eerder chef economie Volkskant, schrijver over de financiële wereld van banken en beurzen en gelauwerd columnist. Ze kreeg er de J.L. Heldringprijs voor; beste columnist van het land. Ruim honderd columns van 2020 zijn gebundeld in “Dagboek van een krankzinnig jaar”.

Sitalsing: “Ik zie mijn hoekje in de krant als kostbare ruimte. Uiteindelijk gaat het erom: waar ligt de echte macht? Daar schrijf ik over. Ik denk dat je radicaliteit nodig hebt om dingen te veranderen. Zonder vrouwen die zich vastketenden en beha’s verbrandden had ik nooit stukjes in de krant kunnen schrijven. Zonder mensen die zich te pletter hebben gevochten, hadden we bepaalde burgerrechten niet gehad. En zonder Kick Out Zwarte Piet was er nooit iets veranderd aan Zwarte Piet.”

Op 8 maart zal ze terugkijken naar het jaar achter ons en haar observaties op onze samenleving, en de systemen die eronder liggen, duidelijk maken. Wat hebben we te leren van dat krankzinnige jaar?

Wil je er online bij zijn? Maandag 8 maart, 20.00 uur, 15 euro of 35 euro inclusief haar boek. Aanmelden: https://www.rotaryzandzegge.nl

Opbrengst van de avond is voor de dakloze kinderen van de Buddha’s Smile School in India, die al jaren door Rotary Zandzegge wordt gesteund.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden