MENS De Bilt Rouwcafé Ruimte

  Nieuwsflits

De Rouwcafé Ruimte verzorgd door Annemarie Dix, waar mensen bijeen komen om elkaar te ontmoeten, is al geruime tijd gesloten vanwege het Covid-19 virus.

De Bilt - Door de lockdown zijn deze bijeenkomsten komen te vervallen. Om aandacht blijven besteden aan rouw en het delen van ervaringen organiseert Annemarie samen met Wendy en Viola Tollenaar van Luistertuin, alternatieven voor het Rouwcafé. Dit kan bijvoorbeeld door samen te wandelen in groepjes van twee, elkaar te bellen, het schrijven van brieven/kaartjes of individuele ontmoetingen. 

Rouw verdient compassie en volle aandacht, een luisterend oor en nabijheid. Hoe vindt jouw rouw zijn weg in de tijd van Corona? Hoe geef je vorm aan het delen van rouw, het vinden van een schouder om tegen aan te leunen en een luisterend oor? Hoe kunnen wij elkaar ondersteunen in deze tijd?

“De arm om je heen. De warmte van een knuffel. De hand die even rust op je been. Fysieke nabijheid is zo welkom, misschien wel noodzakelijk, als je afscheid hebt moeten nemen van een dierbare. Van je geliefde, je vader of moeder, je kind, je beste vriend of je allerliefste buurvrouw. Verlies, afscheid en rouw is anders in deze tijden”, aldus Wendy.

Wilt u naar aanleiding van dit artikel meer informatie neem dan contact op met Wilma van Poelgeest, sociaal werker MENS De Bilt w.vanpoelgeest@mensdebilt.nl 06-47296337

https://www.mensdebilt.nl/nieuws/rouwcafe-ruimte

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden