Foto:

Schoolplein Michaelschool valt in de prijzen

  Nieuwsflits

Op vrijdag 19 februari heeft de Michaelschool uit De Bilt één van de vergroeningscheques ontvangen uit de handen van de voorzitter Ingeborg van Schuppen (links op de foto) van het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug. Met deze cheque van € 5.000,-- kan het schoolplein groener en uitdagender gemaakt worden.

De Bilt - Het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug vierde in 2020 haar 10-jarig bestaan en heeft daarom scholen opgeroepen om hun schoolplein groener te maken. De beste plannen worden financieel ondersteund. De ouders van de Michaelschool waren al bezig met een volledig verbetering van het schoolplein en deze extra ondersteuning was van harte welkom.

In de afgelopen maanden hebben de ouders bijvoorbeeld extra bomen gepland en plantvakken gemaakt op het schoolplein, zodat alles een stuk groener wordt. Rondom het nieuwe buitentheater komen ook moestuintjes voor verschillende klassen. Verder zijn er meerdere houten speeltoestellen geplaatst in een nieuw zandgebied. Voor dit zandgebied is een flink deel van de tegels verwijderd en kan nu ook meer regenwater gewoon in de grond zakken.

Het schoolplein wordt op deze manier meer divers, met meer speelaanleidingen. Door meer groen aan te brengen wordt het schoolplein ook spannender en aangenamer met alle weertypen. De Michaelschool is erg blij met de cheque van het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug en de ouders hopen rond de zomervakantie alle werkzaamheden af te ronden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden