Foto:

Al vijf jaar schoolsupport voor Ghana

  Nieuwsflits

Stichting Schoolsupport Ghana bestaat dit jaar op de kop af 5 jaar. De organisatie heeft dit kunnen bereiken dankzij de financiële steun van veel buurtbewoners, leerlingen van Kindergemeenschap De Werkplaats, Stichting Emmaus en andere stichtingen zoals Wilde Ganzen. Daardoor zijn er inmiddels vijftien projecten gerealiseerd. Tijd voor een update.

Bilthoven - In Ghana werken we samen met 14 basisscholen. Met alle schoolhoofden is een ‘’Committee of headmasters’’ gevormd en zij zijn verantwoordelijk voor de toewijzing en de uitvoer van alle projecten. Inmiddels zijn vijftien projecten gerealiseerd waarvan 4 kleuterscholen. Met de lokale gemeenschappen worden afspraken gemaakt over gratis arbeidsinzet van de lokale gemeenschap. Dit laatste is belangrijk om de lokale betrokkenheid te vergroten met het project. Vaak graven de mannen van het dorp de fundering, helpen ze mee om stenen te maken voor het gebouw etc. Daarna wordt het gebouw van ca. 12 x 6 meter in 9 maanden gerealiseerd door plaatselijke vaklui. In Ghana werken wij met een vast bouwteam en wij steunen hiermee de lokale economie.

Voor de financiering van het gebouw en het meubilair worden wij geholpen door de Stichting Wilde Ganzen. De Ghanese overheid zorgt voor de leerkrachten. Gemiddeld kunnen zo’n 60 tot 80 kinderen spelend leren in het kleutergebouw en hebben ze een veel betere aansluiting op het basisonderwijs (primary school). Voor 2021 staan er op verzoek van het schoolhoofdencomité in Ghana weer 2 kleutergebouwen op de planning: een kleuterschool bij primary school Baakokrom en één bij primary school Nyetina. Onderstaand de feestelijke opening van de nieuwe kleuterschool Sukusuku die in 2020 is gerealiseerd.

Afgelopen jaar hebben we ook alle 14 basisscholen voorzien van speeltoestellen, 14 sets goals met 2 voetballen en 14 vierzitsschommels. De kinderen genieten volop van deze nieuwe voorzieningen op hun school wat maakt dat ze zeer gemotiveerd zijn om naar school te komen.

U kunt onze stichting natuurlijk steunen met een donatie, maar u kunt ook in Ghana gemaakte producten kopen. Zo verkopen EkoPlaza en Moos in Bilthoven belangeloos onze kleurige ovenwanten, keukenschorten en stevige tassen. De omzet van deze producten vloeit weer terug in onze stichting ten behoeve van nieuwe projecten. Voor meer info zie www.ghanaschoolsupport.nl

Steun de stichting

'In Ghana werken we met een vast bouwteam'

John van Deemter

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden