<p>Masquerade repeteert op De Hoeve&nbsp;</p>

Masquerade repeteert op De Hoeve 

(Foto: HiStories)

Muziektheaterfestival HiStories 2021, een uitje dat wél kan!

  Nieuwsflits

Beleef een historische fietstocht in Coronatijd! Tijdens de fietstour van Muziektheaterfestival HiStories kun je bij vijf locaties het historische verhaal op je smartphone bekijken. Deze verhalen worden theatraal verteld door theatermakers, dansers en muzikanten en zijn vastgelegd op film. Met een festivalaccount krijg je vanaf 10 april toegang tot de online beleving van het festival en kun je de tour gaan fietsen. De locaties van 2021 zijn: Molen Geesina (Groenekan), Immanuelkerk (De Bilt), Verloren Kerkhof (Bilthoven) en ‘t Eiland (Groenekan).

Bilthoven - De vijfde locatie is de Hoeve in Bilthoven, bekend van de aspergeverkoop aan de Soestdijkseweg Zuid. De boerderij staat op de plek van de voormalige hofstede De Hoeve; een hofstede die rond 1426 deel uitmaakte van klooster Vredendaal. Op de Hoeve ligt een rijke geschiedenis.

Theaterschool Masquerade, onderdeel van het Kunstenhuis Bilthoven-Zeist, laat haar licht schijnen op de bijzondere verhalen uit de geschiedenis van Boerderij de Hoeve. Vanaf het moment dat het landgoed werd gekocht in 1884 tot het een aspergekwekerij werd zoals wij die nu kennen; van paarden razzia’s in de oorlog tot tropische reisjes naar verre oorden. De regie is in handen van Linda van den Broek en Maike van der Vring, de spelers zijn Joris Huele, Jikke Schuring, Tess Frijters.

Na het succes van de eerste editie van HiStories in 2019, kon het festival in 2020 niet doorgaan. Dit jaar wordt HiStories georganiseerd in een alternatieve vorm. Vanwege corona is het niet mogelijk de scènes voor publiek op de locaties te spelen. Vanaf 10 april vind je op de website de fietsroutes en de video’s. Je kunt de tour thuis op de festivalpagina bekijken of de HiStories fietstour maken en de scènes via je smartphone op de locatie bekijken. Alles natuurlijk op een zelfgekozen moment.

Vijf historische verhalen op vijf locaties in de gemeente De Bilt. Voor meer informatie kijk op: https://www.hetweeshuisvandekunst.nl/histories/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden