Foto:

Feline van der Velden wint Regionale Voorleeswedstrijd!

  Nieuwsflits

Feline van der Velden van de Montessorischool Bilthoven heeft op woensdag 17 maart de Regionale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Theaterzaal in Zeist. Feline zal de regio vertegenwoordigen in de Provinciale finale op dinsdag 20 april. En wellicht wordt Feline wel De Nationale Voorleeskampioen 2021!

Bilthoven - De driekoppige jury, bestaande uit Nikki Mousset, Saskia de Waal en Jelle Verhoeks, kon via een digitale livestream de negen Schoolkampioenen horen en zien voorlezen. De Schoolkampioenen lazen, aangemoedigd door hun klasgenoten, hun favoriete fragment voor uit een zelfgekozen boek. Ook andere fans zoals (groot)ouders konden via de livestream vanuit huis meekijken met de wedstrijd. De jury heeft vooral gelet op enthousiasme, tempo, inleving en het fragmentkeuze. Ook het contact van de voorlezer met het (dan wel digitale) publiek was belangrijk. Het was een moeilijke beslissing, maar uiteindelijk kwam Feline van der Velden als grote winnaar uit de bus. Zij las een fragment voor uit Julia’s reis, geschreven door Finn Zetterholm. Juryvoorzitter Nikki Mousset: ‘Een interessante keuze! Feline heeft de inleiding op haar voor te lezen fragment fantastisch verteld. Ook haar leestempo en oogcontact was heel prettig. Hierdoor konden we het hele stuk heel goed volgen en zaten we echt helemaal in het verhaal’. Feline is door de Kinderburgermeester van Zeist, waar de Regionale Ronde officieel plaatsvond, verrast. Sebastiaan van Dijk kwam samen met de juryvoorzitter naar school om Feline te verrassen met een prachtige oorkonde, een boekenbon en natuurlijk een stapeltje boeken.

De tweede plek is bemachtigd door Karel Kruse van basisschool Het Zonnewiel, De Bilt. Hij las voor uit Sjakie en de chocoladefabriek geschreven door Roald Dahl. De derde plek heeft Jasmijn Waijenberg van de Prins Willem Alexanderschool te Soest binnengesleept. Zij las een spannende fragment voor uit Het ministerie van Oplossingen, geschreven door Sanne Roosenboom. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden