<p>Miriam Lensen is de optimistische kracht achter HIP.</p>

Miriam Lensen is de optimistische kracht achter HIP.

(Foto: Arnaud Mooij)

Miriam Lensen al 15 jaar de energieke kracht achter HIP

  Nieuwsflits

Tomeloze energie, een wervelwind, de stuwende kracht achter 15 jaar HIP! Dat is Miriam Lensen, oprichter en algemeen directeur van de Instituten van HIP. "Nee” kent ze niet, problemen zijn uitdagingen en haar uitgangspunt is altijd dat er voor elk kind een passende oplossing wordt gevonden. Waar anderen al lang hun hoofd hadden laten hangen, liet Miriam zich niet door een bank tegenhouden en regelde zelf wel de financiering om haar visie vorm te geven.

Bilthoven - Dat er behoefte was aan ondersteuning was haar al lang geleden duidelijk geworden als Juf op de Werkplaats in Bilthoven. Steeds vaker wisten ouders haar te vinden om bijles te geven en wist dat ze hier iets mee moest doen. En hier zijn we, 15 jaar verder en 16 huiswerkinstituten van HIP in Nederland en we groeien door. Jaar na jaar slaakt ze weer een zucht als blijkt dat alle leerlingen weer geslaagd zijn. Een kroon op haar werk; 100% geslaagd!
Tussendoor heeft ze ook nog "even” twee middelbare scholen en een basisschool van HIP uit de grond gestampt, die inmiddels al een grote schare blije leerlingen herbergen. Als directeur van de Basisschool van HIP is ze nauw betrokken bij het reilen en zeilen en op de Middelbare School valt ze graag in als het nodig is. Naast een hart voor haar eigen leerlingen heeft zij dit ook voor de kids in Bilthoven. Zo worden er op dit moment vanuit een actie in samenwerking met de Voedselbank de Bilt, gratis bijlessen gegeven vanuit HIP aan de gezinnen in Bilthoven die van de voedselbank afhankelijk zijn. De deur bij Miriam staat altijd open, voor collega's, voor leerlingen en het liefst heeft ze nog dat de ouders ook beneden in de kantine bijpraten onder het genot van een cappuccino.

Dat we nu al een jaar lang niks mogen, zint Miriam helemaal niet. Want naast een gedreven directeur, houdt ze ook van gezelligheid. Gezelligheid die ze graag deelt op vrijdagmiddagborrels, team-uitjes en eindbarbecues waar niets te gek is. En nu kunnen we de 15 jaar HIP ook niet vieren zoals bij Miriam past…groots. Maar, zoals Miriam betaamt, ook nu zal ze zich niet uit het veld laten slaan. We doen het met 20 jaar HIP gewoon dunnetjes over!


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden