Foto:

Olie in machine!

  Nieuwsflits

Onlangs had ik de eer om samen met een ‘partner-in-crime’ een nieuwe aanhanger over te dragen aan een stichting in Maartensdijk.

In het centrum van Maartensdijk is een stichting actief die zorg draagt voor een Dierenweide met speeltuin. Een toevoeging voor het dorp met een lekker grasveld waar honden en kinderen kunnen ravotten en waar generaties lang mensen een rondje wandelen. Het is een ontmoetingsplek en een groene oase. Gedragen door vrijwilligers die de verzorging van de dieren en het onderhoud van de opstallen op zich nemen.

Onderschat de maatschappelijke functie van zo’n Dierenweide niet. Jong en oud komt daar graag en de jongeren van nu, zijn de jeugd van vroeger en de ouders van straks! In zo’n dorp als Maartensdijk kent men nog sociale controle en dat zorgt voor pais en vree.

Die ‘partner- in-crime’ is een medelid, in ruste, van een serviceclub waar ik lid van ben, zo’n club die leuke dingen organiseert om geld voor goede doelen in te zamelen en soms helpt door de handen uit de mouwen te steken. In dit geval was het Goede Doel de aanhanger voor de Dierenweide en om met Cruijff te spreken, je hebt het pas door als je het ziet! Er ging een wereld voor mij open.

Een kleinschalig project van grote waarde voor de samenleving: de Dierenweide is niet weg te denken uit Maartensdijk. Ga er eens kijken en combineer dat met een bezoek aan het Maertensplein. Echt!

Afgelopen periode heb ik mogen ervaren hoeveel impact de hulp van vrijwilligers op je leven kan hebben. Toen we half december in lock-down gingen met de winkel zaten we met de handen in het haar. Ik ga u niet vervelen met de details maar ik kan u wel vertellen dat we het zonder de hulp van meer dan 20 lieve mensen, die zich spontaan aanboden, niet hadden gered. Ik ga ze niet noemen hier, maar dankzij hen zijn we nu springlevend. De olie in de machine kent vele gedaanten!

Column Ike Bekking

Marit Nikerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden