<p>Laura van Doldron</p>

Laura van Doldron

(Foto:Anna van Kooij )

Online Evenement Dwarslopersfestival De Eenzame Stad

  Nieuwsflits

Aankomend weekend is er het online Dwarslopersfestival De Eenzame Stad. Op 17 april van 14.00 – 17.15 uur zijn er allemaal optredens te bewonderen. Het Dwarslopersfestival is een co-productie van de Vrije Hogeschool, Bibliotheek Idea, het KunstenHuis en Literair Zeist over wat eenzaamheid betekent en het verlangen naar verbondenheid. De studenten van de Vrije Hogeschool organiseren het festival met unieke optredens van Spinvis, Laura van Dolron en Babs Gons.

Regio - Het festival wordt gelivestreamd vanuit de theaterzaal van de Klinker en Poppodium de Peppel in Zeist.

Spinvis

Erik de Jong, alias Spinvis, is in vijftien jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. In 2020 kwam zijn nieuwste album 7.6.9.6. uit, een intieme plaat, gemaakt in tijden van corona.

Zijn subtiele keuzes van tekst, klanken en instrumenten maken dat geen enkel nummer er een is die je na één keer luisteren doorhebt, de gelaagdheid pakt je bij elke toon. Dit is dichterlijke popmuziek op zijn best!

Op het festival geeft Spinvis een masterclass van 15.30 – 16.15 uur gevolgd door een sprankelend slotconcert samen met Saartje Van Camp, van 16.30 – 17.15 uur, livestream vanuit Poppodium de Peppel.

Laura van Dolron 

Laura van Dolron spreekt zich op het podium uit als idealist. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater. Laura zoekt naar de universele waarde van haar persoonlijke verhaal en naar haar persoonlijke verhouding tot maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Zij zoekt naar wat er mooi is en naar wat er beter kan. Deze uitgangspunten komen samen in Laura’s eigen genre: stand-up filosofie. Zij staat als zichzelf op het podium en voert een gesprek met het publiek.

Voor het Dwarslopersfestival de eenzame stad gaat Laura in op het thema eenzaamheid en de zoektocht naar verbinding.

Babs Gons

Babs Gons is dé koningin van spoken word.

“Ik schrijf vaak vanuit verontwaardiging. Waarom gebeuren dingen zoals ze gebeuren? Ik bevraag, constateer, wil blootleggen. Dat kan gaan over hoe mensen behandeld, weggezet en geframed worden, hoe ze moeten dealen met vooroordelen en stereotypen. Zelf heb ik daar soms last van. Dan hoor ik, meestal via sociale media, dat mensen zoals ik hun plek moeten kennen. Schrijven is een manier om de onrustige binnenkant te sussen.”

Babs Gons wordt 17 april tussen 15.30 – 16.15 uur geïnterviewd door Jos van Hest en geeft een spoken word performance.

Wil je het Dwarslopersfestival bijwonen? Tickets à 8 euro / 6 euro zijn te verkrijgen via de volgende links:

Link naar de tickets: dwarslopers.nl/festivals/festival-2021/tickets/

Link naar het programma: dwarslopers.nl/festivals/festival-2021/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden