<p>Edwin Plug, onze columnist heeft ook een lintje gekregen.</p>

Edwin Plug, onze columnist heeft ook een lintje gekregen.

(Foto: Jan Ruijne)

Lintjesregen 2021

  Nieuwsflits

Soberheid troef bij uitreiking lintjes

De Bilt - Afgelopen maandag, 26 april, was het in het stadhuis de hele dag een komen en gaan van 16 inwoners die van burgemeester Potters en loco-burgemeester Bakker- Smit een Koninklijke onderscheiding kregen. Eén Ridderin de Orde van Oranje Nassau, één Officier in de Orde van Oranje Nassau en veertien keer lid in de Orde van Oranje Nassau. Door corona was het het helaas weer soberheid troef. Zo mocht de decoranda/decorandus één persoon meenemen naar de uitreiking. Maximaal vier familieleden mochten de decoranda/decorandus na de uitreiking bij de ingang van het gemeentekantoor feliciteren.

Mw. C.E. Bolkenstein-Bast

Ridder in de Orde van Oranje Nassau Zij is onder andere mede-initiatiefnemer, medeoprichter en secretaris van het hoofdbestuur van de drie goededoelenfondsen; het Moeke Fonds, het Jambo Fonds en het Moose Fonds. Mevrouw Bolkenstein is verantwoordelijk voor de verdeling van de aanvragen over de verschillende fondsen en de financiële afwikkeling. De organisatie werkt bewust in de anonimiteit.

Mevrouw. C.M. Visser-Bilardo

Officier in de Orde van oranje Nassau. Zij heeft onder andere de prenatale diagnostiek in Nederland naar een hoger plan getild en was daarmee een bron van inspiratie voor veel onderzoekers.

Zij werden Lid in de orde van Oranje Nassau:

Mw. J.H.T. Donker

Pennigmeester bij het KWF maar ook wijkhoofd en collectant en als vrijwilliger onder andere actief bij de Julianaschool in Bilthoven. Verder was zij secretaris van en vrijwilliger bij de Stichting 900 jaar De Bilt en secretaris van de Biltse Sport Federatie.

De heer F.J.H. van Eck

Hij was voorzitter van de Maarten Luther King School, maakte deel uit van de benoemingscommissie en zette zich in bij de buitenschoolse activiteit. Van Eck is tevens voorzitter van de Tennisvereniging Tautenburg en heeft zich ingezet voor de verplaatsing van het tennispark.

Mevrouw F.I. Groot-Wildeman

Mevrouw Groot vervulde diverse vrijwilligers funcies waaronder bij de Protestantse gemeente Maartensdijk/Hollandsche Rading. Ze fungeerde als ouderling en pastoraal werker, draagt zorg voor het predikantenrooster, coördineert de kerktaxi en maakt schoon.

Mevrouw W.M. van Leeuwen-van der Horst

Zij is vrijwilliger bij de Stadshospice Utrecht, bestaande uit de Stichting Thuis Sterven Utrecht en de Stichting Hospice Utrecht. Ze draagt zorg voor de persoonlijke verzorging van de gasten, het huishoudelijk werk en het eten en drinken. Daarnaast fungeert zij als gastvrouw en werkt zij de nieuwe vrijwilligers in.

De heer R.W. Miedema

Vrijwilliger bij en secretaris van de voetbalvereniging Flink Aanpakken Kameraden (FAK) te Utrecht.

Mevrouw K.M. Olivares

Mevrouw Olivaris is secretaris van de Stichting Surinaamse Hindostanen (ASHA) in Utrecht. De stichting wil met haar activiteiten een positieve bijdrage leveren aan het gemeentelijk integratie- en participatiebeleid. Olivares is het aanspreekpunt voor mensen met sociale problemen.


Mevrouw I.E.J. van de Pavoordt-Craandijk

Mevrouw Van de Pavoordt-Craandijk is op verschillende terreinen actief binnen de Geertekerk in Utrecht.

De heer J. Plantenga

Hij is penningmeester van en vrijwilliger bij de Tennisclub Voordaan te Groenekan. Daarnaast fungeert Plantenga als hoofd van de ledenadministratie en ondersteunt hij het onderhoud van het sportpark

De heer E.W. Plug

Is onder andere vrijwilliger bij de muziekvereniging Kunst en Genoegen te Maartensdijk mar vervult daarnaast nog diverse bestuursfuncties waaronder het voorzitterschap van de medezeggenschapsraad bij de Martin Luther Kingschool te Maartensdijk.

Mevrouw A.C. Wijte-Gröniger

Mevrouw Wijte-Gröniger heeft in de loop der tijd tal van bestuursfuncties vervuld. Zo was ze bestuurslid van de Vincentiusvereniging Nijmegen, bestuurslid van het CDA-vrouwenberaad Nijmegen, voorzitter van het Interparochieel missiecentrum Budel. lid van de partnerstedencomités met de gemeenten Herentals (België) en Strakonice (Tsjechië) en penningmeester van de Stichting Bevordering Muziekonderwijs IJsselstein (Fulcotheater).

Mevrouw M.C.A. van der Poel-Oorschot

Zij is vrijwilliger bij en penningmeester van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) afdeling De Bilt/Maartensdijk. Mevrouw Van der Poel was lid van de recreatiecommissie en organiseerde de activiteiten, o.a. trainingen op de Ipad, de dagtochten en de vijfdaagse vakanties waarbij zij tevens de activiteiten op locatie organiseerde. Daarnaast verzorgde zij de verspreiding van het maandblad.

De heer J. van der Velden

Prof Van der Velden wordt gezien als een belangrijk expert, pionier, en innovator in Nederland, Europa en vele andere landen op de terreinen van: zwangerschap en geboorte - surveillance van respiratoire virussen en ziekten en global health.

De heer A. Versluis

Versluis is vrijwilliger bij de Watersportvereniging Plettenburg te Nieuwegein. Hij fungeert als havenmeester. Hij was tevens één van de grondleggers van de vereniging. Daarnaast heeft Versluis diverse bestuursfuncties vervult.

Mevrouw H. Visser-de Jong

Zij is vrijwilliger bij de Stichting Ronald McDonald Huis Utrecht. Mevrouw Visser ontvangt daar de nieuwe families en schrijft ze in. Daarnaast doet zij administratief werk, maakt zij de kamers schoon en verzorgt zij de was.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden