Foto:

St Maerten nummer 60 is uit!

  Nieuwsflits

Met veel plezier laten we u weten dat het meinummer van het historisch tijdschrift St Maerten verschenen is.  St Maerten is een uitgave van de Historische Vereniging Maartensdijk.

Maartensdijk - Centraal staat een prachtig uitgebreid artikel van Geert Boorsma over buitenplaats Rustenhoven. Achttien bladzijden tekst en foto’s over meer dan 600 jaar geschiedenis. Natuurlijk ook over de periode dat Bert Bolle eigenaar was van Rustenhoven.
Daarnaast wordt een mooi historisch onderzoek van Kees Floor gepubliceerd over de grenzen van Maartensdijk met prachtig oud kaartmateriaal.
En de vereniging heeft – omdat het een meinummer is – twee verhalen over de tweede wereldoorlog in onze oude gemeente: struikelstenen in Hollandsche Rading (door Evert Theunissen en Douwe Tijsma) en een bizar spionageverhaal (Jochem Botman).

De website (stmaerten.nl)
Ook dit keer vindt u op de website van de Historische Vereniging Maartensdijk veel aanvullende informatie. Bij alle artikelen zijn er extra’s in de vorm van films, kleurenfoto’s of verwijzingen naar oorspronkelijke bronnen.


Zo kunt u bij het artikel over Rustenhoven genieten van een korte film uit 1997 onder de titel ‘Het barometermuseum’. De film (gemaakt in 1997 door Fons Pennings – PenningsMedia Zeist) toont Bert Bolle (1947-2016) als eigenaar van Rustenhove en het barometermuseum. Verder leiden wij u naar een oude – niet meer actieve – website van Bert Bolle, opgeslagen in web.archive. Op dit internetarchief zijn meer dan 475 miljard webpagina’s opgeslagen. Daarmee is de site van Bert Bolle op zichzelf al historisch. Maar dat komt ook door – onder meer -de privéverhalen, meer dan 50 Maartensdijkse anekdotes en fotocollecties met Rustenhoven op ansichtkaarten en Rustenhoven als reclamedecor.

Te koop
Ons tijdschrift is te koop bij de Bilthovense Boekhandel, de ReadShop aan de Hessenweg, Kapper Hans Stevens op het Maertensplein, Winkel van der Neut in Groenekan en molen De Kraai in Westbroek (woensdag en zaterdag geopend). De winkelprijs is € 6,-.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden