Erwin (l) en Raymond (r) met eigenaresse Chantal van Eetcafé Joos. 'Dit hebben we echt gemist.'
Erwin (l) en Raymond (r) met eigenaresse Chantal van Eetcafé Joos. 'Dit hebben we echt gemist.' (Foto: Julie Houben)

Eindelijk weer een terrasje pakken

  Nieuwsflits

Eindelijk zijn de terrassen weer open. Natuurlijk, een vergelijking met Bevrijdingsdag is zwaar overdreven. Toch voelt het voor de vaste gasten van Eetcafé Joos in De Bilt wel een beetje als een bevrijding. 'Ik heb gisteren extra gewerkt om hier vandaag lekker te genieten.'

De Bilt - 'Zeven maanden geleden zaten we hier voor het laatst' vertelt Erwin Wever (30) uit Bilthoven. 'Ik heb dit zó gemist. Ik was echt helemaal klaar met al die bakjes en altijd maar thuis eten. Ik heb net een goddelijke quesadilla gegeten. Nooit gehad. Echt super. En hoe fijn is het dat iemand dat gewoon komt brengen, daarna je lege bord weer weghaalt en vraagt: 'Was het lekker en wil je nog iets drinken?' Ik heb serieus gisteren extra gewerkt zodat ik hier vandaag drie uur kon zitten.'

Zijn vriend Raymond de Vries (29), ook Bilthovenaar, is het roerend met Erwin eens. 'Dit is zo'n fijne plek. Mooie locatie, leuk personeel, lekkere kaart. We blijven ook zeker vaker komen, ook als het kouder wordt. Het terras is overdekt en verwarmd. We willen dat ze blijven bestaan, dus af en toe een lekkere lunch hier tijdens een thuiswerkdag blijven we gewoon doen.' De vrienden zijn allebei ondernemer. Erwin runt een uitzendburo en Raymond heeft een marketingbureau. Ze hebben hart voor de lokale mede-ondernemers en kopen sowieso zoveel mogelijk lokaal. De vrienden waren voor de horecasluiting wekelijks te vinden in Joos. Met hun vrouwen, die overigens ook beste vriendinnen zijn en nu op 'veilige afstand' samen aan een ander tafeltje zitten. 'Ja, twee huishoudens he, dat mag niet samen. Een potje kaarten zit er niet in. We Facetimen zo wel even met ze', grapt Erwin. 'Dat kaarten komt wel weer. Dit is al een mooi begin toch?'

Eigenaresse Chantal Sjollema (24) straalt helemaal. 'Het voelt bijna alsof je een nieuwe zaak opent. Het is zo heerlijk om weer mensen op je terras te hebben voor wie je kunt zorgen. We hebben het aardig overleefd met afhaalmaaltijden. Vooral onze vaste gasten steunden ons daar geweldig mee. Maar ik ben geen type afhaal-Chinees. Ik wil gewoon contact met mensen en vragen of het gesmaakt heeft.'

Voor het geld doet Chantal het niet. 'We hebben mazzel dat we al voor corona geïnvesteerd hebben in een overdekt en verwarmd terras. Dat komt nu goed van pas, met die koude dagen. Maar in die zes uurtjes dat we open mogen en met zo weinig gasten wordt het toch krap. We hebben wel wat hoofdgerechten op de lunchkaart gezet maar of dat gaat lopen is de vraag. Wat ook meespeelt is dat de meeste mensen overdag gewoon werken. Onze vaste gasten helpen ons graag met een extra terrasbezoek maar dat lukt natuurlijk niet altijd! Hopelijk plannen sommigen hun lunch gewoon even hier net als Erwin en Raymond. Dan is het thuiswerken misschien weer een voordeel. Hoe dan ook, dit is wat er nu kan. En we zijn al super blij dat we weer mensen mogen ontvangen."

Julie Houben

'Dat potje kaarten met onze vrouwen komt wel weer'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden