Aanbrengen ontbrekende bermverharding in Maartensdijk

  Nieuwsflits

In de avonden/nachten van 3 en 4 juni wordt de Koningin Wilhelminaweg (N417) in Maartensdijk voorzien van bermverharding over een lengte van ongeveer één kilometer. Tijdens de werkzaamheden is de weg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Maartensdijk - Het gaat om het gedeelte tussen de aansluiting bij de A27 en de rotonde Achterweteringseweg. Dat gedeelte van de weg heeft nog geen harde bermen, langs de rest van de weg ligt die verharding er wel.

Wegafsluiting

Om de bermverharding te kunnen aanbrengen, moet de N417 worden afgesloten tussen de aansluiting bij de A27 en de rotonde Achterweteringseweg. Om de hinder te beperken, vindt de afsluiting niet overdag plaats maar gedurende twee avonden/nachten:

> Vanaf donderdagavond 3 juni, 20:00 uur tot vrijdagochtend 4 juni, 05:30 uur.

> Vanaf vrijdagavond 4 juni, 20:00 uur tot zaterdagochtend 5 juni, 05:30 uur.

Bereikbaarheid

> Tijdens de afsluiting blijft Westbroek bereikbaar vanuit Maartensdijk.

> Het openbaar vervoer en de hulpdiensten krijgen doorgang via het werkvak.

> Fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden.

> Overdag is de weg gewoon open.

Verkeersveilige bermen

Het aanbrengen van ontbrekende bermverharding langs provinciale wegen is een van de maatregelen die de provincie Utrecht neemt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Een verharde berm vergroot de “vergevingsgezindheid” van een weg. Als automobilisten onverhoopt buiten de rijbaan terecht komen, krijgen zij via de verharde berm de kans om hun koers veilig te corrigeren.

Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden