<p>De theaterleerlingen van Theaterschool Masquerade van het KunstenHuis tijdens de opnames van hun voorstelling Alice in Wonderland.</p>

De theaterleerlingen van Theaterschool Masquerade van het KunstenHuis tijdens de opnames van hun voorstelling Alice in Wonderland.

(Foto: Monique Vermeer)

Theaterleerlingen spelen sterren van de hemel in Alice in Wonderland

  Nieuwsflits

Op 22 en 23 mei maakten ruim 100 leerlingen van alle basisklassen theater en musical uit gemeente De Bilt van KunstenHuis Theaterschool Masquerade een film van de voorstelling Alice in Wonderland in de grote zaal van Theater Figi in Zeist.

De Bilt - De kinderen uit de basisklassen van de theaterschool zijn met het beroemde verhaal van Lewis Carroll aan de slag gegaan. Op basis van improvisatie heeft elke groep een scène van de voorstelling gemaakt. Dat dit jaar wegens de coronamaatregelingen anders is verlopen dan voorgaande jaren, mag geen verrassing zijn. De theaterschool is dan ook erg trots dat, dankzij de inzet en het enthousiasme van alle leerlingen en docenten, het toch is gelukt om een prachtige voorstelling neer te zetten. De karakters, liedjes en dansen zijn gedurende de lockdown veelal (online) geoefend. Tijdens de lessen, die vanaf maart weer buiten konden plaatsvinden, is het ingestudeerde met de leerlingen verder uitgewerkt.

Geen live publiek, wel een film

De voorstelling Alice in Wonderland is zonder publiek, per scène in het theater gefilmd door een professionele filmcrew. De leerlingen hebben zo de magie van het theater kunnen ervaren en de theaterschool heeft haar leerlingen echt in de schijnwerpers gezet. Resultaat is een registratie van een avontuurlijke en absurdistische voorstelling in het theater. Alice neemt de kijkers in deze voorstelling mee op filosofische reis en gaat naar een plek waar tijd en ruimte steeds vreemder worden.

Wie net als deze kinderen wil leren toneelspelen en wil stralen op het podium, kan zich inschrijven bij KunstenHuis Theaterschool Masquerade voor de theaterlessen vanaf september. Aanmelden gaat via de website: www.kunstenhuis.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden