Foto:

Burgemeester Potters haalt coronavaccinatie: “Haal die vaccinatie zodra het kan!“

  Nieuwsflits

Steeds meer mensen krijgen een uitnodiging voor een coronavaccinatie. Onze burgemeester Potters mocht afgelopen maandag zijn vaccinatie halen bij de Jaarbeurs in Utrecht en roept alle inwoners van de gemeente De Bilt op om zich te laten vaccineren zodra het kan.

Direct afspraak inplannen

In 2021 krijgt iedereen van 18 jaar en ouder in Nederland een uitnodiging om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Een vaccinatie beschermt jezelf, maar uiteindelijk ook jouw familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Als het grootste deel van de mensen immuun is tegen corona, zijn er minder en uiteindelijk geen coronamaatregelen meer nodig.  

Burgemeester Potters: “Zodra het kon, heb ik direct een afspraak ingepland voor een vaccinatie. Het is belangrijk dat we allemaal zo snel als mogelijk een vaccinatie halen. Alleen samen kunnen we op deze manier deze coronacrisis bezweren. Het is belangrijk dat de vaccinatiegraad daarom zo hoog mogelijk is. Maak daarom snel een afspraak en haal die vaccinatie zodra het kan!”

Logisch als u vragen heeft

Over de diverse vaccins is veel geschreven en gezegd in de media. Daarom kan het zijn dat u vragen heeft. Kijk op de website: www.coronavaccinatie.nl voor meer informatie.

Voor mensen die twijfelen over hun keuze om zich te laten vaccineren tegen corona, hebben TNO en het Radboudumc een keuzehulp ontwikkeld met de website www.coronavaccinatie-keuzehulp.nl. Met de keuzehulp wordt informatie op een toegankelijke manier weergegeven. De ontwikkelde tool geeft gebruikers daarnaast de mogelijkheid te lezen welke ervaringen anderen hebben bij het maken van een keuze en gebruikers kunnen op een rij zetten wat zij belangrijk vinden bij hun keuze.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden