Foto:

Leergeld de Bilt helpt kinderen van ondernemers die door corona financieel zijn getroffen

  Nieuwsflits

Corona heeft veel ondernemers hard geraakt. Inkomsten zijn gedaald en reserves zijn aangesproken. Keuzes maken in gezinsbestedingen is dan helaas onafwendbaar. Ook bestedingen voor de kinderen. Contributie voor de sportclub, muziekles, een nieuwe fiets; dat kun je er gewoon even niet bij hebben. Geen nood! Leergeld de Bilt kan helpen.

De Bilt - Stichting Leergeld Gemeente De Bilt voorkomt dat kinderen uit gezinnen met (tijdelijk) weinig financiële middelen worden uitgesloten van onderwijs, sport en cultuur. Hun motto is ‘Alle kinderen kunnen meedoen!’, want kinderen mogen niet de dupe worden van geldzorgen van ouders. En blije kinderen zijn een zorg minder voor hun ouders.

De stichting ondersteunt kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar financieel bij (buiten)schoolse activiteiten. Door hun bijdrage kunnen kinderen (blijven) sporten op een sportclub, muziekles volgen, naar de scouting of bijvoorbeeld paardrijden. Ze vergoeden ook de sportkleding of een muziekinstrument als dat nodig is. Door deze ondersteuning kunnen kinderen gewoon mee op schoolreisje of op zomerkamp. En als een kind naar de middelbare school gaat draagt de stichting bij in de kosten van een laptop en een fiets.

Ben jij zzp’er en maak je gebruik van de TOZO en/of TONK regeling? En sta je voor de financiële keuze activiteiten van je kinderen te moeten opzeggen of beperken? Neem dan contact op met Stichting Leergeld. Zij kijkt op basis van je inkomsten en uitgaven waar ze tijdelijk kan ondersteunen. Na een jaar evalueert men of verdere ondersteuning nodig is.

Leergeld de Bilt begrijpt dat je misschien een drempel over moet om hulp te vragen. Doe het in het belang van je kinderen. Want je kinderen moeten zoveel mogelijk zorgenvrij met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen meedoen. Daar wordt het hele gezin beter van.

Neem contact op via LeergeldDeBilt@gmail.com of doe meteen een aanvraag op de site www.leergelddebilt.nl 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden