Onderhandelingen over een seniorenwoningproject aan de Leyenseweg mislukt

  Nieuwsflits

Er was aanvankelijk bereidheid bij projectontwikkelaar De Wijde Blik om tegemoet te komen aan de wens van een honderdtal inwoners van De Bilt om op het terrein van het voormalig politiebureau aan de Leyenseweg een Knarrenhof te realiseren. Ook de gemeente was positief.

De Bilt - De gemeente is nog steeds zeer positief over het plan. Maar toch mislukten de onderhandelingen over de invulling van het plan. De groep Biltse Knarrenhof gaat nu, gesteund door gemeente en de landelijke Stichting Knarrenhof, op zoek naar een andere plek in De Bilt of Bilthoven.

Wat is een Knarrenhof? De ‘combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen.’

Het concept is ‘bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is immers geen woongroep. Wel is het een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap profiteert. Dit is ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen.’ Zie voor meer informatie www.knarrenhof.nl.

Bij het van start gaan van dit initiatief bleek veel belangstelling, vooral na publicaties in de lokale pers. Ruim 170 inwoners van gemeente De Bilt e.o. meldden zich aan. Door realisatie van een Knarrenhof kan in de Gemeente De Bilt een golf van doorstroming in huizen ontstaan doordat senioren veelal een voor hen te grote eengezinswoning in de gemeente achterlaten.

Juist nu er veel in beweging is rond wonen in de gemeente, kunnen zij ondanks de teleurstelling over de teloorgang van deze kans erop rekenen dat de initiatiefgroep doorgaat met zoeken, daarbij verzekerd van de steun van het gemeentebestuur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden