Stichtsche Rugby laat met een prachtige tackel zien hoe ze de bal veroveren op tegenstander ’t Gooi
Stichtsche Rugby laat met een prachtige tackel zien hoe ze de bal veroveren op tegenstander ’t Gooi (Foto: Toine van der Poel)

Stichtsche Rugby laat zich zien in Utrecht

  Nieuwsflits

Na maanden van onderlinge competitie en een wekelijkse roulatie van een toffe Coronacup beker ging het rugby afgelopen zaterdag weer los. Met nog drie weken te gaan in dit seizoen zijn alle rugbyclubs in het land driftig bezig om zo veilig mogelijk zoveel mogelijk kinderen hun favoriete spel te laten spelen. In Utrecht was er vanuit Stichtsche Rugby Football Club een afvaardiging van vier teams in drie jeugdklassen tot 12 jaar. Tegenstanders waren de grote teams uit de regio, URC en ’t Gooi.

Bilthoven/Regio- Een aantal kinderen hadden een korte nachtrust door de spanning van een ‘nieuwe’ seizoenstart. Bij het merendeel was er een gezonde spanning op de gezichten af te lezen. Maandenlang is hier naartoe gewerkt en de jonge rugbyers waren hongerig naar de strijd met de ovale bal. Met twee partijen van 30 minuten voor de jeugd tot 12jaar (U12) werd het duidelijk dat de trainingsarbeid niet voor niks was. Tegenstanders hadden door dat Stichtsche enorm gegroeid was in aantallen maar zeker ook in kwaliteit. Een nipt verlies voor U12 tegen Utrecht, maar ook een mooie winstpartij tegen ’t Gooi waren uitstekende resultaten voor de eerste wedstrijden in 2021. Met een tweetal blessures was er ook minder goed nieuws, maar de sfeer was opperbest. Alle teams genoten met volle teugen van de enorme stappen die de Club uit Bilthoven aan het zetten is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden