Ingrid zit voor het zelfgemaakte bord waarop de verborgen talenten van haar medewerkers staan benoemd
Ingrid zit voor het zelfgemaakte bord waarop de verborgen talenten van haar medewerkers staan benoemd (Foto: www.gaafkind.nl)

Gaaf Kind zoekt nieuw onderkomen

  Nieuwsflits

Bijna twee jaar zit de vintagewinkel en praktijk Gaaf Kind in het oude pand van de Intertoys aan het einde van het Uilenpad in Bilthoven. Een plek waar creatief begaafden de kans krijgen hun talenten te ontdekken en hun plekje in de maatschappij leren vinden.

Bilthoven - Licht terneergeslagen zit eigenaresse Ingrid Verkuil aan tafel in haar vintage winkel. Twee jaar geleden creëerde zij tussen de koude, grijze betonnen muren een thuis voor drop-outs die hun draai niet konden vinden in het reguliere onderwijssysteem.
Ingrid: “Ik wist dat mijn contract na twee jaar op deze locatie zou aflopen, maar stiekem hield ik hoop dat ik hier toch langer mocht blijven. De verbouwing van de Kwinkelier is nog niet klaar en dit pand heeft nog geen nieuwe bestemming. Maar helaas is het mij niet gelukt om iemand te vermurwen om mij hier langer te laten blijven.”
Ingrid is talentencoach, lerares en pedagoog en heeft door haar ervaringen met haar zoon, een jonge drop-out, gezien hoeveel andere kinderen en volwassenen tegen dezelfde barrières aan lopen. Ingrid: “Mijn hart ligt bij sensitieve mensen met diagnoses als autisme, AD(H)D, dyslexie, vaak in combinatie met hoogbegaafdheid. Ik wil deze groep helpen ontdekken waar ze goed in zijn en ze helpen richting te geven aan hun eigen leven. Ook zonder diploma kan je zoveel bereiken.”
Tussen de muren van het atelier worden klokken gerepareerd, krijgen lampenkappen een tweede leven, klinkt er weer muziek uit een oude radio en vult de platenspeler de ruimte met nostalgische klanken. Het Ingrid: “Het Retro Atelier heeft een maatschappelijke functie. Het is een inspiratieplek voor mensen die hun talenten willen ontwikkelen op het gebied van design, maken van kunst, techniek of media. Mijn droom is en blijft om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het ondernemersvak te leren in een vintage atelier. Daarnaast wil ik mensen hun eigenwaarde teruggeven en aan de maatschappij laten zien dat je ook zonder diploma zelfstandig ondernemer kunt worden.”
In de toekomst wil Ingrid graag een samenwerkingsverband aangaan met Kwintes en de vrijwilligerscentrale van Mens de Bilt.
Ingrid: “Verder zou ik ook graag samen willen werken met kunstenaars in opleiding. Creativiteit bij mensen zorgt voor zoveel energie en daarnaast kan je met kunst jezelf op een unieke manier uitdrukken. Maar goed, eerst moet ik voor 21 juli een nieuw onderkomen voor mijn atelier en protegés vinden en dat is niet makkelijk, omdat ik maar een klein budget heb. Ik zoek een ruimte tussen de 150m2 en 200m2 waar ik zowel de vintage winkel en het atelier in kwijt kan. Eigenlijk zoek ik bijna iets anti kraak, omdat ik niet meer kan betalen. Maar ik geef niet op. Dat ben ik mijzelf verschuldigd en de mensen die anders zijn en bij Gaaf Kind hun eigenwaarde terugvinden. Alle hulp bij het vinden van een nieuwe plek is welkom.”
www.gaafkind.nl

Astrid van Walsem

Ik wil mensen hun eigenwaarde teruggeven

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden