Foto:

Intens verdriet

  Nieuwsflits

De afgelopen periode was er grote verslagenheid, maar tegelijkertijd een groot gevoel van verbondenheid in Maartensdijk en Westbroek. Velen voelden letterlijk het verdriet en de onmacht na het fatale ongeluk in Westbroek waarbij twee jongens die midden in de bloei van hun leven stonden zeer ernstig gewond raakten. Zo ernstig, dat beiden niet lang daarna zijn overleden.

Vanaf het moment dat ik hoorde welk drama zich op de weg naar Westbroek had afgespeeld, merkte ik dat het mij persoonlijk raakte. Dit, ondanks dat ik de beide jongens niet echt persoonlijk kende. Als vader van een dochter van dezelfde leeftijd kan ik mij het drama en intense verdriet van de familie en vrienden van de verongelukte jongens echter meer dan goed voorstellen. Het moet een gevoel zijn dat werkelijk met geen pen te beschrijven is.

Ik vond het heel bijzonder om te zien hoe het intense verdriet de mensen in het dorp ook samen heeft gebracht; hoe honderden mensen steun betuigd hebben aan de familie en vele vrienden van de jongens in de dagen en afgelopen weken na het ongeluk. In veel huizen hebben kaarsen gebrand en voor beide jongens is er een stille tocht geweest waarbij héél veel bloemen zijn gelegd op de plek van het ongeluk. Heel bijzonder en intens waren ook de erehagen voor de beide jongens op de dag van hun uitvaart. Zoveel vrienden, bekenden en betrokken dorpsgenoten die langs de kant van de weg stonden als laatste eerbetoon. Ik zal het niet snel vergeten. Iedereen in stilte; met z’n eigen gedachten, eigen verdriet en eigen herinneringen aan de beide jongens.

Het is heel fijn dat de gemeente - ondanks de huidige tijd – ook alle medewerking heeft verleend om de stille tochten en uitvaarten in goede banen te leiden. Ik denk dat ik namens velen spreek als ik daarvoor mijn dank uitspreek richting de burgemeester en officiële instanties.

Voor beide uitvaartdiensten was er een livestream, die ik heb gevolgd. En met mij nog héél veel anderen. Honderden mensen hebben op afstand mee geleefd met de familie en vrienden tijdens het definitieve afscheid... Het was zeer intens, maar ook hartverwarmend. De liefde kwam duidelijk naar voren in alle toespraken en de vele mooie herinneringen schetsten duidelijk een beeld van de levenslust die de jongens hadden tot op het moment waarop het mis ging…

Via deze weg wil ik de familie en alle vrienden heel veel sterkte wensen om het enorme verdriet en gemis te verwerken.

Tim en Sven, jullie leven in onze gedachten voort.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden