<p>Op zaterdag 19 juni is er een drive-in bij Adullam Molenwinkel&nbsp;</p>

Op zaterdag 19 juni is er een drive-in bij Adullam Molenwinkel 

(Foto: )

Barbecueën voor een passagiersbus

  Nieuwsflits

Met de warme temperaturen begint het echt zomer te worden. Voor wie zin heeft om de barbecue aan te steken of zijn vader wil verrassen met een gourmetpakket tijdens Vaderdag, kan op zaterdag 19 juni langsrijden bij de barbecue drive-in bij Adullam Molenwinkel in Westbroek. Hiermee steun je ook nog het goede doel Adullam gehandicaptenzorg.

Westbroek - Elk jaar zet de werkgroep Adullam gehandicaptenzorg zich in om leuke activiteiten te houden voor het goede doel. Nu houdt het comité een barbecueverkoopactie. “We willen een leuk bedrag ophalen voor een passagiersbus en diverse speelmaterialen”, vertelt Gerianne Oussoren namens de organisatie enthousiast. Stichting Adullam is een christelijke organisatie die zorgdraagt voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking. Met de passagiersbus kunnen deze mensen naar hun dagbesteding worden gebracht. “Het is een rustmoment voor het gezin. Ouders worden dan ook ontlast.”

Om dat mooie doel te kunnen halen, verkoopt de werkgroep onder meer barbecuepakketten, gourmetpakketten en grilworsten. Deze kunt u laten thuisbezorgen of zelf ophalen tijdens een coronaproof drive-in. Daar kun je ook een lunch kopen, zoals een broodje hamburger of beenham. Tegelijkertijd is ook de molen- en kringloopwinkel geopend. “Iedereen is welkom. Het wordt een leuke drive-in.”

Wie een cadeau zoekt voor Vaderdag, is hier bij het goede adres. “Wij verzorgen ook de pakketten in cadeauvorm met een kaart,” vertelt Gerianne. “Mensen kunnen dan bij ons aangeven wat ze op het kaartje willen en wij bezorgen het dan. Maar ze kunnen natuurlijk ook hun buren of vrienden verrassen!” Zelfs als het geen barbecueweer is, is het vlees - afkomstig van slagerij ChateauBriand uit Hilversum - goed in te vriezen.

Met de actie hoopt de werkgroep €4000,- op te halen. “We hebben veel vrijwilligers die een steentje bijdragen. Het is mooi wat we met elkaar kunnen doen voor een doelgroep die soms vergeten wordt. Het is prachtig om een bijdrage te kunnen leveren.”

De werkgroep verkoopt o.a. een barbecuepakket (€12/€20), gourmetpakket (€13,50 /€25), rundergehakt (€5), afbakgrillworst naturel of kaas (3 stuks, €5). Geef uw bestelling uiterlijk 14 juni door via adullam.maartensdijk@gmail.com. De werkgroep bezorgt de bestellingen gratis in alle kernen van De Bilt op 19 juni tussen 11.00 en 13.00 uur. Daarnaast kunnen mensen op dezelfde dag en tijd hun bestelling ophalen bij de drive-in bij Adullam Molenwinkel in Westbroek (Westbroekse Molenweg 28).

Marit Nikerk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden