Foto:

Herdenking Japanse Capitulatie augustus 1945

  Nieuwsflits

Al vele jaren wordt in de gemeente De Bilt de capitulatie van Japan herdacht. Dit jaar is het 76 jaar geleden dat met die capitulatie een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Azië. Voor de Indische Nederlanders in het voormalig Nederlands Indië brak daarna de beruchte Bersiap periode uit. Op zondag 15 augustus herdenken wij alle slachtoffers van de Japanse onderdrukking en wordt tevens stilgestaan bij de vele slachtoffers uit de Bersiapperiode.

De Bilt - Dit jaar zal de heer Oosters, Commissaris van de Koning, namens de provincie Utrecht een krans leggen. Ook onze burgemeester, de heer Sjoerd Potters, zal een krans leggen namens de gemeente De Bilt. Tevens wordt er een krans gelegd namens de aanwezigen.

Dit jaar worden er geen 76 rode rozen uitgedeeld maar worden samen met de ene witte roos in de krans verwerkt die door de heer J.J. Grondhuis namens alle aanwezigen bij het monument zal worden gelegd.

Na afloop van de herdenking is er geen défilé maar kunt u de zelf meegebrachte bloemen bij het monument neerleggen. Wilt u hierbij anderhalve meter afstand in acht houden?

De muzikale omlijsting zal, net als voorgaande jaren, verzorgd worden door het harmonieorkest “Kunst en Genoegen” uit Maartensdijk o.l.v. dhr. John Leenders. Het Signaal Taptoe wordt gespeeld door Esmee Aarsma.

In verband met de nog bestaande Covidmaatregelen zal er deze herdenking geen koffie of thee met spekkoek geserveerd worden.

Het organiserend comité nodigt u allen van harte uit om bij deze plechtigheid aanwezig te zijn. Het verzoek is om 12.30 uur aanwezig te zijn zodat de plechtigheid precies om 13.00 uur kan beginnen. 

Aangezien de organisatie afhankelijk is van giften, verzoekt men u vriendelijk uw bijdrage te storten op rekeningnummer; NL54ABNA0475910494 onder vermelding van “Herdenking 15 augustus 1945”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden