Foto:

Elkaar ontmoeten bij De Derde Helft

  Nieuwsflits

Op dinsdag 6 juli vond in de kantine van voetbalvereniging SVM in Maartensdijk de herstart plaats van het project De Derde Helft. Een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel om van de sportkantine een gezellige ontmoetingsplaats te maken voor 55 plussers. Niet alleen voor sport en spel maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. 

Maartensdijk - De Derde Helft in Maartensdijk is een samenwerking tussen voetbalvereniging SVM, Stichting Mens De Bilt, Korfbalvereniging Tweemaal Zes en Fysiotherapie & Beweegcentrum Maartensdijk. De opzet is dat iedereen - maar met name ouderen - elkaar elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur vrijblijvend kunnen ontmoeten en meedoen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers. Bord- en kaartspelen, darten, Jeu de boules, sjoelen, dynamic tennis, gezond bewegen, walking football, badminton, yoga zijn hier voorbeelden van. Er kwamen 14 belangstellenden op de herstart van het project af.

Na een welkomswoord door Gerda Vloedgraven, voorzitter ouderencommissie van de derde helft, werd er een warming up gedaan, begeleid door de buurtsportcoach van Mens. Daarna konden de mensen een keuze maken uit verschillende activiteiten. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. 

Op 29 september jl vond de start van dit project plaats. Echter op dezelfde dag werd de sportkantine vanwege covid maatregelen gesloten. Nu dus een herstart. U bent iedere dinsdag van harte welkom.

Meer informatie kunt u ontvangen via 3ehelft@svmmaartensdijk.nl of via Gerda Vloedgraven 06 28695669.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden