Foto:

Jan Mulder speelt met verf en penselen

  Nieuwsflits

In Servicecentrum De Bilt kunt u de werken van Jan Mulder ontdekken. Zijn eerdere expositie werd tot twee maal toe gecanceld, vanwege de coronamaatregelen. Nu gaat hij opnieuw in de herkansing met zijn wervelende kunst.

De Bilt - “Na mijn pensionering (1999) heb ik schilder- en tekenlessen gevolgd bij de SWO De Bilt,” vertelt Mulder. Dat bleek een schot in de roos, geen kunstboek was meer veilig en de honger naar informatie was enorm. “Via de boekhandel van het Singer museum in Laren maakte ik kennis met de Larense School en de stijlen van schilders als Jan Wolkers en Hans van Ieperen. Prachtig!”

Inmiddels heeft hij dan ook diverse schilderijen op zijn naam staan. “Als grotendeels autodidact ben ik me bewust van de onvolkomenheden in mijn “kunstwerken”, maar ik beoog dan ook geen erkenning. Het spelen met verf en penselen en de voldoening over het eindproduct vormen voor mij de beloning van mijn hobby. Mijn schildershobby heeft in hoge mate bijgedragen aan een ongecompliceerde quarantainetijd van drie maanden en de daarop volgende lockdown van bijna een jaar.”

Jan Mulder is nu ook recordhouder expositie bij MENS De Bilt. In maart 2020 werden zijn schilderijen opgehangen in Restaurant Bij de Tijd. Twee dagen later ging heel Nederland op slot en kon niemand zijn schilderijen komen bekijken. Na de verhuizing naar de Molenkamp zijn ook de schilderijen verhuisd voor een tweede kans en weer ging Nederland dicht.

Na al deze pech kunt u nu de kunstwerken van dhr. Mulder nog tot half september bewonderen in Servicecentrum De Bilt, Molenkamp 60.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden