<p>IDEA Bibliotheek Bilthoven RoboKids. Foto: Hans lebbe / HLP images</p>

IDEA Bibliotheek Bilthoven RoboKids. Foto: Hans lebbe / HLP images

(Foto: )

Creatief en actief de zomer door

  Nieuwsflits

De zomervakantie komt eraan! Deze zomer is er van alles te doen in Bibliotheek Idea en het KunstenHuis. Voorlezen, Bouwen met robots, Musical, Dansen of Kunst maken.

Camping Idea

Kinderen kunnen genieten op Camping Idea in Bilthoven, Soest en Zeist. Ze gaan duiken in het boekenbadje, aanschuiven bij het voorleeskampvuur en een digitaal vliegtuig ontwerpen. Voor elke leeftijd is er iets leuks, of je nu 3 bent of 12. Het is ook leuk om een fietstochtje te maken naar een activiteit ietsje verderop, in Soest of Zeist.

Zomerse Voorleeskwartiertjes

Kinderen kunnen komen luisteren naar mooie zomerse voorleesverhalen en lekker knutselen. De ene keer de mooiste vis van de zee en de andere keer misschien wel een echte Gruffalo. Het is elke keer een verrassing.

Speurtocht

Op de camping van Bibliotheek Idea kamperen hele leuke en bijzondere gasten. Peuters en kleuters gaan op zoek om deze te vinden, oudere kinderen mogen de rebussen oplossen.

Robokids workshops

Deze zomer zijn volop Robokids workshops. Kinderen kunnen aan de slag met robotjes. Ze hoeven niets van computers te weten, want dat ontdek je vanzelf. Ontwerp bijvoorbeeld een sleutelhanger met een 3D printer of bouw een kermisattractie met een micro:bit. Zo kan iedereen een Robokid worden.

Kinderen kunnen stickers sparen met de Idea spaarkaart. Elke volle kaart kan ingewisseld worden voor een cadeautje. Voor elke activiteit krijgen kinderen een extra sticker.

Meer weten? Kijk op ideacultuur.nl/camping

Zomerkriebels

In het KunstenHuis kunnen kinderen meedoen met het vakantieproject Zomerkriebels. Samen met leeftijdsgenoten (7-11 jaar) maak je in drie dagen tijd een mini-musical, die je op de laatste dag presenteert aan je eigen publiek. Iedereen is welkom in De Bilt en Zeist.

Zomerfort

Wie van kunst maken houdt, kan zich de hele zomer uitleven tijdens Zomerfort. Schilderen, illustreren, beeldhouwen, fotograferen, grafische technieken: het zomeraanbod is heel divers. De zomercursussen variëren in lengte en zijn geschikt voor ieder niveau. Speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar is er een Kunstweek, waarbij je onder leiding van twee hele toffe kunstdocenten gaat experimenteren met verschillende technieken en materialen.

Zomerdanslessen

In de laatste week van de zomervakantie kun je weer voluit genieten van dans! Er zijn lessen in allerlei stijlen zoals ModernJazz, DansMix, Klassiek Ballet, Urban, Jazz-Show-Musical, Streetdance, Peuterdans, Kinderdans en Dansconditie. Maak kennis met een nieuwe dansstijl of kom gewoon plezier maken en heerlijk trainen. Voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Creatieve muziekworkshops

Ben je tussen de 9 en 12 jaar, speel jij al enkele jaren een instrument en/of houd je van zingen? Schrijf je dan in voor de workshops o.l.v. Maite van der Marel op dinsdag 24 en woensdag 25 augustus waarin je leuke creatieve opdrachten krijgt, leert om te improviseren en om je eigen ideeën om te zetten in muziek. En ook treedt je met een aantal bevlogen muzikanten op bij Landgoed Zonheuvel in Doorn.

Meer weten over de theater- dans- en beeldende zomeractiviteiten? Kijk op kunstenhuis.nl/zomeractiviteiten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden